Új távok és rengeteg meglepetés a MERIDA Tour de Zalakaroson

Borászportál
2014. június 17., 11:22


Jövő hét végén, június 22-én, vasárnap ismét megrendezik a MERIDA Tour de Zalakarost, a térség legjelentősebb kerékpáros rendezvényét. Az időjárás-előrejelzések szerint kellemes 25-26 fokos hőmérséklet, valamint három táv (33km, 70 km és 127 km) várja a bicikliseket, a nevezési díjat pedig jóval értékén felül, a rajtcsomag értékes ajándékaival kapják vissza az indulók.
Új távok és rengeteg meglepetés a MERIDA Tour de Zalakaroson
 
Akármelyik távot is választják a bringások, az egész hétvégére érvényes 2.200 ft értékű zalakarosi fürdőbelépő és a 2.500 ft értékű garabonci 7Vezér kalandpark belépő önmagában megéri a nevezést, mindezek pedig kiegészülnek a rajtcsomag-ajándékokkal, a frissítő állomásokkal és az 500.000 Ft értékű tombolával.
A megújult útvonalú, 127 km-es MERIDA országúti maraton, a 70 km-es 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúra és 33 km-es Karos-Spa családi túra már tavaly is mintegy 1000 kerékpárost vonzott a Zalai-dombság meseszép tájaira, köztük sok családot is, hiszen a két rövidebb táv a 14 éven aluliak számára ingyenes.
Érdemes egész hétvégére terveznie a látogatóknak, mivel június 21-én, szombaton már lehetőség lesz a rajtszám átvételen túl a kora délutáni bemelegítésre is a Merida Team CST versenyzőivel, illetve számos ajándékkal és nyereményekkel várja a BikeFun gyerekverseny is a legkissebbeket Zalakaros főterén. A nap zárásaként pedig bemutatót tart a legjobb magyar triálos, Hegedűs László és csapata.
 
A három fő távra (33 km, 70 km, és 127 km) VASRÁNAP A HELYSZÍNEN NEM LEHET NEVEZNI, ezt pénteken és szombaton délutántól este 20h-ig tehetik meg a résztvevők.
A rajtszám automatikus részvételt jelent a tombolasorsoláson is, amelynek fődíja egy 320.000 Ft értékű 2014-as Merida Scultura 903 Lampre Replica kerékpár (vagy választhatóan, ugyanilyen értékű Merida Ride 93), emellett 8 db Karos-Spa wellness utalványt és további 50 bringás ajándékot sorsolnak a szervezők.
Mindhárom távon a frissítő állomásoknál technikai segítségnyújtás is lesz eszközök formájában a CST támogatásával.
A futamokról:
  • A maraton egy picivel hosszabb lett a tavalyinál, összesen 127 km és bekerült egy újabb fantasztikus emelkedő Gelsénél, mely Börzöncéhez hasonlóan, a tavaszi klasszikusok hangulatát idézi. A maraton legnehezebb, egyben leglátványosabb része egyértelműen a börzöncei emelkedő lesz, ahol másfél kilométer hosszan és átlagban 12-15%-os meredeken kell felkapaszkodni.
  • A 7Vezér Kalandpark teljesítménytúra 70 km-es útvonalon halad, dimbes-dombos terepen. A teljesítménytúra végig aszfaltozott utakon vezet, így bármilyen kerékpárral teljesíthető, az útvonal során pedig három frissítő lesz.
  • A családok és kerékpáros túrázók számára kiváló lehetőség a formába lendüléshez a KAROS SPA Kis-Balaton bringatúra. A 33 km hosszú túra a zalakarosi főttéről indulva, kis forgalmú utakon és kijelölt kerékpárúton haladva kerüli meg a Kis -Balatont. A túra csúcspontja a Kányavári-sziget, ahol a második frissítő állomást is telepítik a szervezők, egyben hazánk egyik legszebb látványossága. A szigeten körbe egy ösvény is halad, így a fahídon átkelve körbekerékpározható a sziget is.
 
Kedvezményes szállásajánlatok és ingyenes parkolás
A Tour de Zalakaros résztvevőit a város 13 különböző kategóriájú szállása várja kedvezményes ajánlatával. A szállások lefoglalhatóak a www.tourdezalakaros.hu honlapon keresztül. Kiemelt szálláspartnerünk az idei évben is a 4 csillagos Karos-Spa, amely egy speciális csomagajánlattal készült. A 12.900 Ft-os ár már 1 éjszaka esetén is foglalható, tartalmazza a félpanziót, wellnesshasználatot és ingyenes nevezést a családi túrára. Az eseményin indulóit rajt/cél terület közvetlen közelében nagyméretű, ingyenes parkoló is várja, de a parkolás egyébként Zalakaroson belül mindenhol ingyenes.
Winelovers borok az olvasás mellé