Éjszakai pincetúra lesz a Somlón

Borászportál - Mandiner
2014. június 24., 14:45


Formabontó bulira készülnek a Somló-hegy borászai. Összesen 34 helyszín érintésével éjszakai pincetúrát szerveznek a június 28-i szombat estére. Lesznek borok és borászok, nyitott pincék és kápolnák, majd szabadtéri reggeli a somlói várban.
Éjszakai pincetúra lesz a Somlón
 
Összesen harmincnégy helyszínt lehet szombat este bebarangolni, köztük van a Kolonics Pincészet, a Laposa Birtok a Fekete-Villangó Pincéné, a St. Margit Pince, Károly Gazda, a Polgár-Mátyásfalvi Pince, Szalai Antal, a Bogdán Birtok, a Balogh Pince, a Heléna Pince, a Somlói Apátsági Pince, a Hollóvár Pince, a Vándor Pince, a Szabó Pincészet, a Tornai Pincészet, a Spiegelberg Pince, a Molnár Pince, a Matting Pince, a Dénes-Koszorús Pince, Göcsei Családi Pince, Somlói Borok Boltja, Szt.István Kilátó, Barnabás Pince, Barcza Bálint pincéje és a Kőkonyha Borterasz, a Marton Pince, a Fazekas Pincészet, Fekete Béla pincéje, Papp Zoli kocsmája, a Kreinbacher Birtok, a Dénes Hegybirtok a Hunyadi Pincénél és a Somló Spirit, amit ráadásul aznap nyitnak meg.
 
A rendezvény ingyenes, az elfogyaszott borokért kell fizetni. Szombat este két tucat pincénél lehet borokat kóstolni és beszélgetni azokkal, akik a borokat készítik. Mindezt a borivás és a borvidék szépségeinek maga egyszerűségében.

Június 28-án négy Budapestről közlekedő gyorsvonat is megáll a hegy lábánál, vasárnap pedig egy kijelölt vonatra szállhatnak fel a fővárosiak.
Winelovers borok az olvasás mellé