Borterasz nyílik Sárospatakon

Élelmiszer Online
2014. július 24., 14:01


2014. augusztus 8 - 16 között, a Zempléni Fesztivál  idején első alkalommal várja látogatóit a Sárospataki Borterasz a város főterén.
Borterasz nyílik Sárospatakon
 
Négy helyi borászat, a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, Kiss Csaba és a Harsányi pincészetek kínálják majd boraikat a Makovecz Imre téren felállított teraszon, miközben a nagyközönség képzőművészeti kiállításokat, komolyzenei és jazz koncertet látogathat a fesztiválon. A Borterasz a borászatok összefogásával és saját finanszírozásából kel életre, célja a helyi borok népszerűsítése, valamint a város borvidéki jelenlétének erősítése.
 
A Tokaji Borvidék kisvárosában, Sárospatakon egyre több olyan pincészet tevékenykedik, amelyek a helyi hagyományoknak és egyúttal a nemzetközi trendeknek is megfelelően modern felfogásban készítik boraikat. A Bodrog-parti kisvárosban összefogtak ezek a helyi borászok, hogy igényes környezetben mutassák be a helyieknek és a Zempléni Fesztivál alatt a városba érkező vendégek számára a helyi borokat. Ugyanez fordítva is érvényes: a bor, mint hívószó lehetőséget teremthet arra is, hogy a Zempléni Fesztivál látogatói megismerkedjenek a város borászati hagyományaival és történelmével.

A Borteraszon a Tokaji borok és kellemes jazz zene mellett a telkibányai Aranygombos Fogadó a borokkal harmonizáló ételeket kínál majd a vendégeknek.
Winelovers borok az olvasás mellé