A bor és a sütemény különleges találkozása

Borászportál
2014. július 01., 11:52


Borokat "édes köntösben" ilyen formában ritkán kínálnak, de Budapesten erre már másodszor került sor idén. Zila László és csapata két olyan süteményt is alkotott a közelmúltban, melyet a borkedvelők nemrégiben kóstolhattak meg.
A bor és a sütemény különleges találkozása
 
A bor és a sütemény különleges találkozása
Egy új sütemény születését mindig hosszas tervezés és kísérletezés előz meg és a bemutatásra is meg kell találni a megfelelő alkalmat. A boraszportal.hu-val szoros az együttműködés, a Magyar Borok bálja és a Kékfrankos Most rendezvény elegáns keretet adott az új alkotások premierjének.

Folyamatos újítások és fejlesztések folynak a Zila Kávéház műhelyében. Az elmúlt fél évben számos újdonság került ki mestercukrászaink kezei alól, és külön büszkék vagyunk boros süteményeinkre – mesélte szerkesztőségünknek Zila László, mestercukrász, a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem tulajdonosa.
 
A kávéház és a borok kapcsolata igen szoros, hiszen számos borvacsorát rendeztünk mi magunk is, és vendégeink is nagyon szeretik az ilyen különleges alkalmakat – folytatta a tulajdonos.

A sütemények készítésekor két új ízt próbáltunk ki, mely igazi kuriózum a borok világában is. Gál Tibor Egri Csillaga és a Vida Péter Szekszárdi Kékfrankosa adta az ihletet. A sütemények kollégáink és vendégeink szerint is igen jól sikerültek.
A bor és a sütemény különleges találkozása
A sütemények minden esetben Zila Torta Formában készültek, mely saját találmányom és egyedülálló innováció, világszabadalom - avatott be a kulisszatitkokba Zila. Az Egri Csillagot és a Vida borvarázst is – a bonbonokhoz hasonlóan – folyékony öntettel töltöttük meg. Sikerült olyan ízvilágot létrehozni, mely nemcsak a borok sajátságos és markáns ízét hansgúlyozza, de kóstolás közben egyedi élményt is ad.

Terveink között szerepel, hogy az igazi borkülönlegességeket sütemények formájában is kínáljuk vendégeinknek és reményeink szerint minél több emberhez eljutnak majd az ínyenc ízek. Ezért célzottan keressük az olyan alkalmakat és lehetőségeket, ami mindezt lehetővé teszi - tette hozzá Zila László.
Winelovers borok az olvasás mellé