A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Szilágyi Pincészet, Tokaji Aszú 6 puttonyos 2005
Intenzív borostyán szín, szép savak jellemzik e sokrétű, gazdag ízvilágú bort. Klasszikus tokaji aszú, fejlett aszú jegyekkel: aszalt szilva, kajszi, trópusi gyümölcsök, méz, dió. Savai lendületesek, az illatnak megfelelő ízek visszatérnek. 5 évig érlelődött zempléni tölgyfahordóban, a Világörökség kiemelt részét képező több évszázados Ungvári pincesoron, Sátoraljaújhelyen.
Termőhely: Tokaj hegyalja, Sátoraljaújhely. Alsó Esztáva dűlő
Szőlőfajták: 70% furmint, 30% hárslevelű
Érlelés: 5 éves, tölgyfahordós, majd palackos érlelés.
Maradék cukortartalom: 205 g/l, savtartalom: 8,5 g/l, alkoholtartalom: 11%
Szilágyi Pincészet
A vulkáni talajú dűlőkben érlelt szőlő levét - a kései szedés és a modern technológiai feldolgozás után - a világörökség részét képző, 800 éves több szintes Ungvári pincesoron érleljik, zempléni tölgyfa hordókban, Sátoraljaújhelyen. A pincelátogatások alkalmával a kizárólag kiváló minőségű, érmes borok kóstolása mellett lehetőség van házias, hideg-meleg ételek fogyasztására is, így sem éhen, se szomjan nem maradnak vendégeik. Modern feldolgozó üzemük is látogatható, mely az aszú szülőföldjén, Sátoraljaújhelyen az Oremus dűlőben található.
Előző aszú ajánlónkat
ITT tekintheti meg.