Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel + somlói bor

Gasztrostúdió.hu
2009. május 12., 12:07


Rövidesen itt a nyár, valahogy ilyenkor könnyebben fordulunk a tenger gyümölcsei felé, amit nem csak egy jó száraz fehérrel - mindenek előtt somlóival kísérhetünk le - de magában az ételben is felhasználhatjuk a bort! A Somlóról származó borok minerális jellegükkel (mely leginkább a sóssághoz hasonlítható) többnyire kiváló kísérői a könnyű tengeri ételeknek.
Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel +  somlói bor
 
Hozzávalók
  • 1/2 csomag olasz tészta,
  • 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei,
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl,
  • 1 fej hagyma,
  • só,
  • bors,
  • zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
A tésztát megfőzzük. Közben az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, ezután felöntjük a borral és kicsit pároljuk. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd beleöntjük a tejfölt, fűszerezzük majd összeforraljuk. A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással és a tányéron meghintjük még apróra vágott zöldfűszerekkel és reszelt sajttal.
 
Winelovers borok az olvasás mellé