Rövidesen itt a nyár, valahogy ilyenkor könnyebben fordulunk a tenger gyümölcsei felé, amit nem csak egy jó száraz fehérrel - mindenek előtt somlóival kísérhetünk le - de magában az ételben is felhasználhatjuk a bort! A Somlóról származó borok minerális jellegükkel (mely leginkább a sóssághoz hasonlítható) többnyire kiváló kísérői a könnyű tengeri ételeknek.
Hozzávalók
1/2 csomag olasz tészta,
30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei,
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl,
1 fej hagyma,
só,
bors,
zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
A tésztát megfőzzük. Közben az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, ezután felöntjük a borral és kicsit pároljuk. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd beleöntjük a tejfölt, fűszerezzük majd összeforraljuk. A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással és a tányéron meghintjük még apróra vágott zöldfűszerekkel és reszelt sajttal.