Kaló Imre a Borászok Borásza

Borászportál
2011. április 29., 19:39


Kaló Imrének ítélték oda 2011-ben a Borászok Borásza címet. A szomolyai borászt a Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma által jelölt 50 borász választotta meg. A testület különdíjakat is osztott. Valami jó is történt Gyöngyöspatán, mert az év borászfelfedezettje díjat a gyöngyöspatai Losonci Bálint kapta, aki márciusban portálunk vendége volt. A Magyar borért díj nyertese pedig Maurer Oszkár délvidéki borász lett.
Kaló Imre a Borászok Borásza
 
A Borászok Borásza díjat Rókusfalvy Pál 2007-ben alapította, a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak adták oda. A Borászok Borásza díj alapvetően különbözik a többi borász díjtól. A Borászok Borászára nem szervezetek szavaznak, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat. A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, egyébként a címhez semmilyen anyagi juttatás nem jár.
A jelöltállítás úgy folyik, hogy a kuratórium minden tagja egymástól függetlenül saját 50 fős listát állít össze, miközben felkérik az előző év Borászok Borászát is egy önálló 50 fős lista összeállítására. A különböző listákat összevetik és a matematikai átlag alapján határozzák meg a címre esélyes ötven jelölt listáját.

Kaló Imre a Borászok Borásza
 
Winelovers borok az olvasás mellé