Szeged: Günzer a legjobb

Borászportál
2011. május 20., 20:08


Günzer Tamás 2007-es Mátyás Reserve-je nyerte a XVII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját; az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.
Szeged: Günzer a legjobb
 
A villányi borász remekét – amely idén a párizsi Challenge International du Vin nagyaranyérmét is kiérdemelte – 116 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. A Mátyás Reserve 90 százalék cabernet franc-ból és 10 százalék merlot-ból készült, és 16 hónapig érlelődött barrique hordóban.
 
A fesztivál legszebb fehérbora a Bárdos és Fiai Pincészet 2010-es Mátrai Sauvignon Blanc-ja lett. A legszebb vörösbornak a szekszárdi Tringa Kft. 2008-as – merlot-ból és cabernet sauvignonból készült – Phaetonját választották. A legszebb desszertbor címet pedig a - furmintból, sárgamuskotályból és hárslevelűből készített - Royal Tokaj Szent Tamás 2003-as hatputtonyos aszú érdemelte ki.
Különdíjat kapott a soltvadkerti Lantos Borászat 2010-es Cserszegi Fűszerese, a villányi Polgár Pince 2007-es Elixír Cuvée-je, a szintén villányi Brunyai Pincészet 2010-es Eleventéje, a soltvadkerti Frittmann Testvérek Kft. 2010-es Kékfrankos Roséja, a Tringa 2007-es Kékfrankosa és a kiskunhalasi Szőke Pincészet Kékfrankos Roséja.
A vasárnapig tartó XVII. Szegedi Borfesztiválon közel százhúsz pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.
Winelovers borok az olvasás mellé