Magyar borra vágynak New Yorkban?

Borászportál
2014. július 27., 21:09


Rendkívüli érdeklődés mellett mutatkoztak be a prémium magyar borok New Yorkban. Az egyesült államokbeli nagyvárosban a New York-i magyar főkonzulátus szervezett szakmai szemináriumot, kóstolót és fogadást a magyar borok ismertebbé tétele céljával június 26-án.
Magyar borra vágynak New Yorkban?
 
A mintegy 600 résztvevő többsége észak-amerikai kereskedő cégek, éttermek és az amerikai borászati szaksajtó képviselői közül került ki - derül ki a Tokaj Kereskedőház Zrt. közleményéből.
 
Az eseményen előadást tartó John Szabo magyar származású Master Sommelier szerint a nap főszereplője a Tokaji Aszú volt, de nagyon jó fogadtatásra találtak a Magyarországon honos szőlőfajtákból előállított száraz borok is, demonstrálva Magyarország potenciálját a prémium minőségű száraz borok piacán. A neves szakértő úgy vélte: a minőségi magyar száraz borok megállják a helyüket a világ bármely más prémium borával szemben, ám további jelentős erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy ismertté és elérhetővé váljanak szerte a világban.
A Tokaj Kereskedőház Zrt. kezdeményezésére a közelmúltban egy nagyszabású nemzetközi piackutatás kezdődött el. A munka még folyamatban van, de már látszik, hogy a minőségi magyar borok egyik legfontosabb külpiaca az Egyesült Államok s ezen belül New York lehet. Éppen ezért a tervek szerint a június végi rendezvénynek lesz folytatása azzal a céllal, hogy az észak-amerikai célközönség a tokaji borokon keresztül ismerje meg a magyar borágazat prémium termékeit.
Winelovers borok az olvasás mellé