Újabb meglepetést okoz az időjárás!

Borászportál
2014. szeptember 18., 21:12


A múlt hétvégéhez képest pálfordulás következik be az időjárásunkban, ugyanis késő nyárias idő várható a hétvégén, csak keleten, északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok.
Újabb meglepetést okoz az időjárás!
 
Újabb meglepetést okoz az időjárás!
Pénteken nyugat, délnyugat felől felhők érkeznek az ország föl, így nem lesz zavartalan napsütés, de kellemes, késő nyári idő várható.
Az Időkép.hu előrejelzése szerint csapadékra még nem kell számítani, a déli, délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A legtöbb felhő Budapest és az Északi-középhegység térségében lesz, ott 21-23, máshol 24-26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
 
Szombaton és vasárnap melegszik a levegő, a tartósabban napos tájakon akár 26-27 fokot is mérhetünk és az éjszakák sem lesz már olyan hűvösek, mint a hét korábbi napjaiban.
A napsütést időnként, főként keleten, északkeleten felhők zavarhatják meg, és főként arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A hevesebb gócokat akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik.
Vasárnap késő délutántól aztán egy hidegfront előterében már máshol is megjelenhetnek a záporok, zivatarok, ezzel együtt egyre több helyen északnyugatira fordul a légmozgás.
Winelovers borok az olvasás mellé