Bor 1x1 Tíz szőlőfajta, ezer borélmény – Ismerd meg a borvilág sztárjait! A bortermő szőlő az emberiség egyik legrégebbi kultúrnövénye – évezredek óta része életünknek, ünnepeinknek és gasztronómiánknak. Ma már több mint 10 000 különböző szőlőfajtát termesztenek világszerte, a világ legkülönfélébb éghajlati és földrajzi adottságai között. Ennek ellenére csupán néhány tucat játszik valóban jelentős szerepet a kereskedelmi borkészítésben – és mindössze tíz szőlőfajta emelkedik ki igazán a népszerűség tekintetében. Ebben a cikkben a tíz legismertebb bortermő szőlőfajtát mutatjuk be, amelyek a legnagyobb hatással vannak a borvilágra. Ha valaha is kóstoltál chardonnay-t, merlot-t vagy cabernet sauvignon-t, akkor már találkoztál ezek közül néhánnyal. Most azonban közelebbről is megismerheted, honnan származnak, mi jellemzi őket, és hogyan formálják kedvenc boraink ízvilágát.
Beszámoló Tavaszi kortyok nyomában a Winelovers Grandon A tavasz minden bornak jól áll: már szívesen kortyolgatjuk a jól behűtött és frissítő buborékosakat, de nem zárkózunk el a sokszor inkább hideg téli estékre tartogatott, nagytestű vörösektől sem. Éppen ezért ilyenkor érdemes talán olyan eseményre menni, ahol a borfajták és stílusok széles palettájával találkozhatunk – például a Winelovers Grandra, amely idén több, mint 150 kiállítóval, és 700 fölötti tételszámmal kedveskedett nekünk. Borvilág Összművészeti immerzív tárlat magyar borokkal a Cité du Vin "Via Sensoria" kiállításán A Cité du Vin 2023-ban indított Via Sensoria immerzív kiállításának áprilisban induló etapjában a négy, évszak tematikájú terem közül a tél dedikáltan Magyarországé lesz. A teremben a látogatók egy édes szamorodnit kóstolhatnak majd. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a világ egyik legismertebb bormúzeumában egy ilyen innovatív kiállítás része lehet Magyarország. Bor 1x1 Piroschka, a buborékos vörösbor (X) Széndioxid a vörösborban! Az ember első ösztönös reakciója, ha meglátja: hibás tétel, utóerjedéssel van dolgunk. Aztán érzékeli, hogy „hiányoznak” az utóerjedés hatására kialakuló kellemetlen érzetek. Sőt, a bor szokatlanul tiszta illatban és ízben. Minél inkább szakértője valaki a bor fogyasztásának, vagy készítésének, annál inkább ehhez hasonlóan játszódik le az első váratlan vakkóstolásos találkozása Piroschkával, a buborékos vörösborral.
Beszámoló Tavaszi kortyok nyomában a Winelovers Grandon A tavasz minden bornak jól áll: már szívesen kortyolgatjuk a jól behűtött és frissítő buborékosakat, de nem zárkózunk el a sokszor inkább hideg téli estékre tartogatott, nagytestű vörösektől sem. Éppen ezért ilyenkor érdemes talán olyan eseményre menni, ahol a borfajták és stílusok széles palettájával találkozhatunk – például a Winelovers Grandra, amely idén több, mint 150 kiállítóval, és 700 fölötti tételszámmal kedveskedett nekünk.
Borvilág Összművészeti immerzív tárlat magyar borokkal a Cité du Vin "Via Sensoria" kiállításán A Cité du Vin 2023-ban indított Via Sensoria immerzív kiállításának áprilisban induló etapjában a négy, évszak tematikájú terem közül a tél dedikáltan Magyarországé lesz. A teremben a látogatók egy édes szamorodnit kóstolhatnak majd. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a világ egyik legismertebb bormúzeumában egy ilyen innovatív kiállítás része lehet Magyarország.
Bor 1x1 Piroschka, a buborékos vörösbor (X) Széndioxid a vörösborban! Az ember első ösztönös reakciója, ha meglátja: hibás tétel, utóerjedéssel van dolgunk. Aztán érzékeli, hogy „hiányoznak” az utóerjedés hatására kialakuló kellemetlen érzetek. Sőt, a bor szokatlanul tiszta illatban és ízben. Minél inkább szakértője valaki a bor fogyasztásának, vagy készítésének, annál inkább ehhez hasonlóan játszódik le az első váratlan vakkóstolásos találkozása Piroschkával, a buborékos vörösborral.
Beszámoló "Számunkra ez a rendezvény már hagyománynak számít" A Winelovers Grand rendezvényen több borászat is képviseltette magát, akik különösen fontosnak tartják a személyes jelenlétet, a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolatépítést, valamint a márkaismertség erősítését. A kiállító borászatok közül többen hangsúlyozták a természetes eljárások fontosságát, a terroir megőrzését és a fajtajelleg tiszta bemutatását. A rendezvény különlegességét az is adta, hogy nemcsak borászatok, hanem ásványvíz-gyártók is jelen voltak, ezzel is hangsúlyozva a bor és víz közötti finom, de fontos kapcsolatot. A víz nem csupán frissítő kísérőként szolgált, hanem hozzájárult a borkóstolás élményének teljességéhez is.
Bor 1x1 Piroschka, a buborékos vörösbor (X) Széndioxid a vörösborban! Az ember első ösztönös reakciója, ha meglátja: hibás tétel, utóerjedéssel van dolgunk. Aztán érzékeli, hogy „hiányoznak” az utóerjedés hatására kialakuló kellemetlen érzetek. Sőt, a bor szokatlanul tiszta illatban és ízben. Minél inkább szakértője valaki a bor fogyasztásának, vagy készítésének, annál inkább ehhez hasonlóan játszódik le az első váratlan vakkóstolásos találkozása Piroschkával, a buborékos vörösborral. Beszámoló A 13. lépés egy fenntartható borágazat megteremtése felé "Miközben többször is a Z generációról folyt a diskurzus, újra és újra elgondolkoztam azon, mit is jelent számomra a fenntarthatóság - hiszen amúgy folyamatosan, többféle projektben is foglalkozom a kérdéssel - és általában ebben a szakmában. A teremben ülők (jellemzően az X és Y generációt képviselők) reakciói, sokszor bizonytalan tekintete, illetve félhangos megjegyzései pedig csak még jobban megerősítették azt a korábbi elképzelésemet, miszerint a fenntarthatóság nem kizárólag a jövőről, de ugyanannyira a jelenről és egyébként a múltról is kell, hogy szóljon." Kókai Nagy Tímea beszámolója a 13. Borkonferenciáról. Borvilág Egy nevezés – számtalan lehetőség! Miért éri meg nevezni a Winelovers Wine Awards-ra? Egy jó helyezés a siker kulcsa lehet, de egy palackon elhelyezett medálnál azért több kell! Az igazán jó borversenyek az elismerés mellett támogatják a borok piaci érvényesülését is.
Bor 1x1 Piroschka, a buborékos vörösbor (X) Széndioxid a vörösborban! Az ember első ösztönös reakciója, ha meglátja: hibás tétel, utóerjedéssel van dolgunk. Aztán érzékeli, hogy „hiányoznak” az utóerjedés hatására kialakuló kellemetlen érzetek. Sőt, a bor szokatlanul tiszta illatban és ízben. Minél inkább szakértője valaki a bor fogyasztásának, vagy készítésének, annál inkább ehhez hasonlóan játszódik le az első váratlan vakkóstolásos találkozása Piroschkával, a buborékos vörösborral.
Beszámoló A 13. lépés egy fenntartható borágazat megteremtése felé "Miközben többször is a Z generációról folyt a diskurzus, újra és újra elgondolkoztam azon, mit is jelent számomra a fenntarthatóság - hiszen amúgy folyamatosan, többféle projektben is foglalkozom a kérdéssel - és általában ebben a szakmában. A teremben ülők (jellemzően az X és Y generációt képviselők) reakciói, sokszor bizonytalan tekintete, illetve félhangos megjegyzései pedig csak még jobban megerősítették azt a korábbi elképzelésemet, miszerint a fenntarthatóság nem kizárólag a jövőről, de ugyanannyira a jelenről és egyébként a múltról is kell, hogy szóljon." Kókai Nagy Tímea beszámolója a 13. Borkonferenciáról.
Borvilág Egy nevezés – számtalan lehetőség! Miért éri meg nevezni a Winelovers Wine Awards-ra? Egy jó helyezés a siker kulcsa lehet, de egy palackon elhelyezett medálnál azért több kell! Az igazán jó borversenyek az elismerés mellett támogatják a borok piaci érvényesülését is.
Beszámoló "Számunkra ez a rendezvény már hagyománynak számít" A Winelovers Grand rendezvényen több borászat is képviseltette magát, akik különösen fontosnak tartják a személyes jelenlétet, a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolatépítést, valamint a márkaismertség erősítését. A kiállító borászatok közül többen hangsúlyozták a természetes eljárások fontosságát, a terroir megőrzését és a fajtajelleg tiszta bemutatását. A rendezvény különlegességét az is adta, hogy nemcsak borászatok, hanem ásványvíz-gyártók is jelen voltak, ezzel is hangsúlyozva a bor és víz közötti finom, de fontos kapcsolatot. A víz nem csupán frissítő kísérőként szolgált, hanem hozzájárult a borkóstolás élményének teljességéhez is.
Gasztró Borravaló: mikor, hogyan, mennyit? A borravaló nem csak pénz – inkább egyfajta társadalmi rituálé. Egy csendes alku, egy kimondatlan értékelés, néha pedig egy teljesen abszurd élmény forrása. Gasztró Borravaló: mikor, hogyan, mennyit? A borravaló nem csak pénz – inkább egyfajta társadalmi rituálé. Egy csendes alku, egy kimondatlan értékelés, néha pedig egy teljesen abszurd élmény forrása. Borvilág “A kisebb borvásárok sikeresebbek, a nagyokon meg ott vagyunk, mert muszáj” Tavasszal egymást érik a nemzetközi bor kiállítások, vásárok, melyek egyrészt lehetőséget adnak a borászatok számára a bemutatkozásra, az új üzleti kapcsolatok kiépítésére, és a meglévők ápolására, másrészt a kóstolások által tanulhatnak, képezhetik magukat. Az, hogy a nemzetközi mezőnyt ismerjék, különösen fontos a saját boraik objektív megítéléséhez is. A külső szemlélő számára akár nagyon hasonlóak lehetnek ezek a kiállítások, ugyanakkor kiállítóként a borászatok tudatosan döntenek egyik vagy másik mellett, figyelembe véve az expo-k egyedi jellegzetességeit. Borvilág “A kisebb borvásárok sikeresebbek, a nagyokon meg ott vagyunk, mert muszáj” Tavasszal egymást érik a nemzetközi bor kiállítások, vásárok, melyek egyrészt lehetőséget adnak a borászatok számára a bemutatkozásra, az új üzleti kapcsolatok kiépítésére, és a meglévők ápolására, másrészt a kóstolások által tanulhatnak, képezhetik magukat. Az, hogy a nemzetközi mezőnyt ismerjék, különösen fontos a saját boraik objektív megítéléséhez is. A külső szemlélő számára akár nagyon hasonlóak lehetnek ezek a kiállítások, ugyanakkor kiállítóként a borászatok tudatosan döntenek egyik vagy másik mellett, figyelembe véve az expo-k egyedi jellegzetességeit.
Gasztró Borravaló: mikor, hogyan, mennyit? A borravaló nem csak pénz – inkább egyfajta társadalmi rituálé. Egy csendes alku, egy kimondatlan értékelés, néha pedig egy teljesen abszurd élmény forrása.
Gasztró Borravaló: mikor, hogyan, mennyit? A borravaló nem csak pénz – inkább egyfajta társadalmi rituálé. Egy csendes alku, egy kimondatlan értékelés, néha pedig egy teljesen abszurd élmény forrása.
Borvilág “A kisebb borvásárok sikeresebbek, a nagyokon meg ott vagyunk, mert muszáj” Tavasszal egymást érik a nemzetközi bor kiállítások, vásárok, melyek egyrészt lehetőséget adnak a borászatok számára a bemutatkozásra, az új üzleti kapcsolatok kiépítésére, és a meglévők ápolására, másrészt a kóstolások által tanulhatnak, képezhetik magukat. Az, hogy a nemzetközi mezőnyt ismerjék, különösen fontos a saját boraik objektív megítéléséhez is. A külső szemlélő számára akár nagyon hasonlóak lehetnek ezek a kiállítások, ugyanakkor kiállítóként a borászatok tudatosan döntenek egyik vagy másik mellett, figyelembe véve az expo-k egyedi jellegzetességeit.
Borvilág “A kisebb borvásárok sikeresebbek, a nagyokon meg ott vagyunk, mert muszáj” Tavasszal egymást érik a nemzetközi bor kiállítások, vásárok, melyek egyrészt lehetőséget adnak a borászatok számára a bemutatkozásra, az új üzleti kapcsolatok kiépítésére, és a meglévők ápolására, másrészt a kóstolások által tanulhatnak, képezhetik magukat. Az, hogy a nemzetközi mezőnyt ismerjék, különösen fontos a saját boraik objektív megítéléséhez is. A külső szemlélő számára akár nagyon hasonlóak lehetnek ezek a kiállítások, ugyanakkor kiállítóként a borászatok tudatosan döntenek egyik vagy másik mellett, figyelembe véve az expo-k egyedi jellegzetességeit.
Beszámoló A 13. lépés egy fenntartható borágazat megteremtése felé "Miközben többször is a Z generációról folyt a diskurzus, újra és újra elgondolkoztam azon, mit is jelent számomra a fenntarthatóság - hiszen amúgy folyamatosan, többféle projektben is foglalkozom a kérdéssel - és általában ebben a szakmában. A teremben ülők (jellemzően az X és Y generációt képviselők) reakciói, sokszor bizonytalan tekintete, illetve félhangos megjegyzései pedig csak még jobban megerősítették azt a korábbi elképzelésemet, miszerint a fenntarthatóság nem kizárólag a jövőről, de ugyanannyira a jelenről és egyébként a múltról is kell, hogy szóljon." Kókai Nagy Tímea beszámolója a 13. Borkonferenciáról. Beszámoló “Minél többet tanulsz róla, annál jobban szereted” A magyarul és angolul is elérhető borismereti és borkulturális kurzus, a BorKatedra már hat egyetemen vehető fel kreditekért. Idén a Borkollégium, Magyarország első boriskolája is csatlakozott a kezdeményezéshez. Cikkünkben a Pannon Egyetem két hallgatója is mesél arról, miért jelentkezett, és teljesítette-e az elvárásait a boros képzés.
Beszámoló A 13. lépés egy fenntartható borágazat megteremtése felé "Miközben többször is a Z generációról folyt a diskurzus, újra és újra elgondolkoztam azon, mit is jelent számomra a fenntarthatóság - hiszen amúgy folyamatosan, többféle projektben is foglalkozom a kérdéssel - és általában ebben a szakmában. A teremben ülők (jellemzően az X és Y generációt képviselők) reakciói, sokszor bizonytalan tekintete, illetve félhangos megjegyzései pedig csak még jobban megerősítették azt a korábbi elképzelésemet, miszerint a fenntarthatóság nem kizárólag a jövőről, de ugyanannyira a jelenről és egyébként a múltról is kell, hogy szóljon." Kókai Nagy Tímea beszámolója a 13. Borkonferenciáról.
Beszámoló “Minél többet tanulsz róla, annál jobban szereted” A magyarul és angolul is elérhető borismereti és borkulturális kurzus, a BorKatedra már hat egyetemen vehető fel kreditekért. Idén a Borkollégium, Magyarország első boriskolája is csatlakozott a kezdeményezéshez. Cikkünkben a Pannon Egyetem két hallgatója is mesél arról, miért jelentkezett, és teljesítette-e az elvárásait a boros képzés.
Gasztró Melyik pizzához milyen bor illik? Ha pizza, akkor sör, diktálja a megszokás. Néha azonban nem árt kilépni ezekből a berögződésekből, és teret adni az új élményeknek!
Borvilág Czurda Henrik borai a saját fejlesztésű applikáción keresztül is elérhetőek (X) Elkészült a Czurda Applikáció, amely a beszerzés kényelmét és az egyszerűség növelését szolgálja főként a HoReCa szektor számára, de azoknak is, akik rendszeres megrendelői a prémium Czurda boroknak. Az Android és Apple IOS operációs rendszerekre egyaránt letölthető, ingyenes alkalmazás a CZURDA rajnai rizlingek egyszerű, gyors és kényelmes beszerzését teszi lehetővé. Henriket az alkalmazás létrehozásának ötletéről kérdeztük. Beszámoló “Ne csak egy legyen a sok közül, hanem felkapott és szexi bor legyen” A pezsgőtől a mindennapi borokon át a borvilág ikonikus csúcstételéig, az aszúig: van-e még olyan fajta, amely ennyi stílusban is képes nagyot alkotni? A furmint sokoldalúságáról három olyan borászat képviselőjével beszélgettünk, akiknek kínálatában nagy szerepet játszik ez a fajta.
Borvilág Czurda Henrik borai a saját fejlesztésű applikáción keresztül is elérhetőek (X) Elkészült a Czurda Applikáció, amely a beszerzés kényelmét és az egyszerűség növelését szolgálja főként a HoReCa szektor számára, de azoknak is, akik rendszeres megrendelői a prémium Czurda boroknak. Az Android és Apple IOS operációs rendszerekre egyaránt letölthető, ingyenes alkalmazás a CZURDA rajnai rizlingek egyszerű, gyors és kényelmes beszerzését teszi lehetővé. Henriket az alkalmazás létrehozásának ötletéről kérdeztük.
Beszámoló “Ne csak egy legyen a sok közül, hanem felkapott és szexi bor legyen” A pezsgőtől a mindennapi borokon át a borvilág ikonikus csúcstételéig, az aszúig: van-e még olyan fajta, amely ennyi stílusban is képes nagyot alkotni? A furmint sokoldalúságáról három olyan borászat képviselőjével beszélgettünk, akiknek kínálatában nagy szerepet játszik ez a fajta.
Borvilág Üzenet a palackból - A víz alatti borérlelés lehetőségei A víz felszínéről alámerülve, egyre mélyebbre süllyedve, a körülvevő világ elsötétül, a zaj elhalkul, testünk könnyűvé válik. Körülöttünk halak úszkálnak, apró villanófények. A tenger mélyéhez közeledve színpompás korallok, piros rákok, csillogó kagylók pihennek, majd valami egészen szokatlan tárul elénk. Ketrecnyi borosüvegek – emberi kéz lenyomatai a természet uralta világban – magukba zárva minden titkukat. Korábban az óceán mélyére akkor kerültek palackok, amikor vízi balesetek áldozatává váltak. Vajon milyen történeteket és ízeket rejtenek ezek a palackok? Beszámoló "A szőlő olyan, mint az ember: sok mindent kibír" Három Balaton környéki borászt: Gilvesy Róbertet, Figula Mihályt és Pálffy Gyulát kérdeztük arról, hogy ők hogyan élték meg a tavalyi aszályos nyári időszakot, és miként adaptálódtak a globális felmelegedés okozta kihívásokhoz.
Borvilág Üzenet a palackból - A víz alatti borérlelés lehetőségei A víz felszínéről alámerülve, egyre mélyebbre süllyedve, a körülvevő világ elsötétül, a zaj elhalkul, testünk könnyűvé válik. Körülöttünk halak úszkálnak, apró villanófények. A tenger mélyéhez közeledve színpompás korallok, piros rákok, csillogó kagylók pihennek, majd valami egészen szokatlan tárul elénk. Ketrecnyi borosüvegek – emberi kéz lenyomatai a természet uralta világban – magukba zárva minden titkukat. Korábban az óceán mélyére akkor kerültek palackok, amikor vízi balesetek áldozatává váltak. Vajon milyen történeteket és ízeket rejtenek ezek a palackok?
Beszámoló "A szőlő olyan, mint az ember: sok mindent kibír" Három Balaton környéki borászt: Gilvesy Róbertet, Figula Mihályt és Pálffy Gyulát kérdeztük arról, hogy ők hogyan élték meg a tavalyi aszályos nyári időszakot, és miként adaptálódtak a globális felmelegedés okozta kihívásokhoz.
Hírszüret Ne hagyd ki az ingyenes regisztrációs lehetőséget a WineFolly.com-on! Elindult a Magyarország Régiókalauz Korábban már írtunk róla, hogy a magyar borászatok számára ingyenes profil létrehozására van lehetőség a világ borfanatikusainak egyik leglátogatottabb portálján, a Winefolly.com-on. Ha borászként még nem regisztráltál, itt a lehetőség! Kedvcsinálónak nézd meg a bevezető videót! Borvilág Budai vörös: a száznegyven évvel ezelőtt oly népszerű házasítás is kóstolható lesz a Ménesi Borbárban A bort Szentesi József készítette el, akinek több tétele is megtalálható a Ménesiben. De Mátyási Rolanddal, a Borbár tulajdonosával nem csak erről beszélgettünk.
Hírszüret Ne hagyd ki az ingyenes regisztrációs lehetőséget a WineFolly.com-on! Elindult a Magyarország Régiókalauz Korábban már írtunk róla, hogy a magyar borászatok számára ingyenes profil létrehozására van lehetőség a világ borfanatikusainak egyik leglátogatottabb portálján, a Winefolly.com-on. Ha borászként még nem regisztráltál, itt a lehetőség! Kedvcsinálónak nézd meg a bevezető videót!
Borvilág Budai vörös: a száznegyven évvel ezelőtt oly népszerű házasítás is kóstolható lesz a Ménesi Borbárban A bort Szentesi József készítette el, akinek több tétele is megtalálható a Ménesiben. De Mátyási Rolanddal, a Borbár tulajdonosával nem csak erről beszélgettünk.
Bor 1x1 Még mindig a borvidékek bűvöletében élünk, pedig az eredetvédelemben sokkal nagyobb lehetőségek vannak 22 már meglévő borvidékünk az uniós csatlakozáskor automatikusan megkapta az OEM státuszt, azóta azonban - a helyi termelői közösségek szerepének növekedésével - majdhogynem megduplázódott a földrajzi jelzéssel ellátott területek száma. Miért jó ez a borászoknak és a borszeretőknek? Borvilág Üzenet a palackból - A víz alatti borérlelés lehetőségei A víz felszínéről alámerülve, egyre mélyebbre süllyedve, a körülvevő világ elsötétül, a zaj elhalkul, testünk könnyűvé válik. Körülöttünk halak úszkálnak, apró villanófények. A tenger mélyéhez közeledve színpompás korallok, piros rákok, csillogó kagylók pihennek, majd valami egészen szokatlan tárul elénk. Ketrecnyi borosüvegek – emberi kéz lenyomatai a természet uralta világban – magukba zárva minden titkukat. Korábban az óceán mélyére akkor kerültek palackok, amikor vízi balesetek áldozatává váltak. Vajon milyen történeteket és ízeket rejtenek ezek a palackok?
Bor 1x1 Még mindig a borvidékek bűvöletében élünk, pedig az eredetvédelemben sokkal nagyobb lehetőségek vannak 22 már meglévő borvidékünk az uniós csatlakozáskor automatikusan megkapta az OEM státuszt, azóta azonban - a helyi termelői közösségek szerepének növekedésével - majdhogynem megduplázódott a földrajzi jelzéssel ellátott területek száma. Miért jó ez a borászoknak és a borszeretőknek?
Borvilág Üzenet a palackból - A víz alatti borérlelés lehetőségei A víz felszínéről alámerülve, egyre mélyebbre süllyedve, a körülvevő világ elsötétül, a zaj elhalkul, testünk könnyűvé válik. Körülöttünk halak úszkálnak, apró villanófények. A tenger mélyéhez közeledve színpompás korallok, piros rákok, csillogó kagylók pihennek, majd valami egészen szokatlan tárul elénk. Ketrecnyi borosüvegek – emberi kéz lenyomatai a természet uralta világban – magukba zárva minden titkukat. Korábban az óceán mélyére akkor kerültek palackok, amikor vízi balesetek áldozatává váltak. Vajon milyen történeteket és ízeket rejtenek ezek a palackok?
Fröccs március 31. Ők öten a Borászok Borásza díj várományosai március 27. Saját birtok! Saját bor! Illusztrált kézikönyv a megvalósításhoz március 10. Wine Travel Awards 2024-2025 – Megnyílt a közönségszavazás! február 24. Bálint László, dipWSET, a Borkollégium oktatója lett a Tokaj Art Wine nagykövete február 17. Koch Pálma lett a Fiatal Borászok Egyesületének elnöke december 13. Ferenc pápa áldását küldte a magyar borászok munkájára december 10. Az Év Bortermelője 2024-ben: Liptai Zsolt
Kiemelt programok 04. 14. Pezsgők Fokvárostól Tállyáig Tokaj Art Wine Galéria, BudapestBorkóstoló 05. 07. Új-Zéland borai nagyító alatt Ménesi Borbár, BudapestBorkóstoló 04. 23. Top 100 bor - Egy sommelier kedvencei Ménesi Borbár, BudapestBorkóstoló 04. 09. Dél-Amerika borai Ménesi Borbár, BudapestBorkóstoló