Nemzetközi díjakat szereztek a magyar pezsgők

Borászportál
2014. április 09., 19:35


Elismerés - A Törley cégcsoport termékei a közelmúltban két rangos nemzetközi borversenyen értek el szakmai sikereket. A francia Chardonnay du Monde-ról egy ezüstöt, a német Berliner Wein Trophy-ról pedig két aranyat hoztak haza a magyar pezsgők.
Nemzetközi díjakat szereztek a magyar pezsgők
 
Nemzetközi díjakat szereztek a magyar pezsgők
 
Franciaországban idén 21. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt. A bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 40 országból nevezett, Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 794 minta érkezett, közöttük ezüstérmes lett a Törley Chardonnay Brut 2011..
Ez a pezsgő az Etyek-Budai Borvidék 100% chardonnay szőlőiből készült. A szakemberek szerint „fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is".
 
A 18. Berliner Wein Trophy-n a zsűri több mint háromezer mintát kóstolt meg. A nevezett magyar termékek közül összesen hetet tüntettek ki éremmel, köztük a Törley Pezsgőpincészet Kft. aranyérmet szerzett Törley Gála Sec és Hungaria Irsai Olivér Doux pezsgőivel.
A száraz pezsgők barátainak egyre népesebb tábora számára készül a Gála Sec. A másik italnál az Irsai Olivérre jellemző egyedi, muskotályos illat és ízvilágot zárták palackba. Nagyszerű kísérője friss gyümölcsökből készült gyümölcssalátáknak, desszerteknek.
Winelovers borok az olvasás mellé