Bükki boros-vadas napok, Miskolc - szept. 9-10.

A gasztronómiai fesztiválon a mesterszakácsok étlapjáról válogatva vadas ínyencségeket, a „Borudvarban” kitűnő egri és tokaji borokat fogyaszthatnak a vendégek. A vállalkozó kedvűek főzőversenyen mérhetik össze tudásukat, amely értékelését elismert mesterszakácsok végzik.

A Bükk hegység festői környezetében álló Diósgyőri vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt. Mátyás király is gyakran űzte a nemes vadakat a közeli erdőkben. E bükki vadászhagyományokat megelevenítve igazi őszi vadas-boros ünnepség várja a látogatókat. (A programajánló a hirdetés után folytatódik!)

Rókagombás vadpörkölt, erdei gyümölcsös szarvasragu, bükki kaszáspecsenye,garadnai mandulás pisztráng, tárkonyos vadraguleves és vörösboros vadpörköltszerepel a mesterszakácsok étlapján. A "Borudvarban" házi kecskesajt mellémátraaljai, egri és tokaj-hegyaljai borokat kínálnak. Zöldség- ésterménykiállítás, szőlőpréselés, kádártánc-bemutató és népművészeti vásár ígértovábbi látnivalókat.

Időpont: 2011. szeptember 9-10.
Helyszín: Diósgyőri vár

A kitűnő hangulatról olyan neves előadók, zenekarokgondoskodnak mint a Magna Cum Laude,Török Ádám és a Mini, a Hooligans és a P. Mobil. Lesz még szőlőpréselés, kádártánc-bemutató és népművészeti vásár.

Bükki boros-vadas napok, Miskolc - szept. 9-10.
Vadas-Boros finomságok

A gasztronómiai műsorok keretein belül mesterszakácsok készítenek ínycsiklandó, a Bükkvidék konyháit idéző ételkölteményeket, mint például a bükki kaszáspecsenye, garadnai mandulás pisztráng, de a jó öreg klasszikusnak számító húsételek is terítékre kerülnek, közöttük a tárkonyos vadraguleves, a rókagombás- vagy a vörösboros vadpörkölt.

Főzőverseny

Aki viszont saját főzőtudományát szeretné csillogtatni, az csapatokba szerveződve vehet részt a Bükki Vadas-Boros Napok hivatalos szakácsversenyén.

A szomjoltó szőlőnedűk az ország nagy szőlészeteiből kerülnek a poharakba, a Tokaj-Hegyaljai-, Mátraaljai- és az Egri borvidék egyaránt képviselteti magát a fesztiválon. De ezzel még nem ért véget az ízek orgiája, hisz a vadhúsból és borból álló vacsora mit sem ér igazi házi kecskesajt nélkül!

Zenés-táncos mulatság

Miután kellően megtömtük a bendőnket, vagy netalán kicsit szusszannánk két fogás között, változatos kísérőprogram kínálatból válogathatunk. Zenés-táncos bemutatók, koncertek mellett népművészeti kirakodóvásár és kiállítás csalogatja a fesztivál vendégeit, valamint kézműves sátrak gondoskodnak arról, hogy a legkisebbek se unatkozzanak a Diósgyőri vár lakomafesztiválján.

Jegyek
A szombati programokra a belépő egységesen 900 Ft
Miskolc kártyával: 700 Ft
Gyermekjegy (6-14 éves korig), nyugdíjasjegy: 600 Ft
6 éves kor alatt a belépés díjtalan!
A szombati programokra megváltott jegyek tartalmazzák a Diósgyőri vár és kiállításainak díjtalan megtekintését is!