Nemzetközi borismereti tanfolyam a Borkollégiumban

A kilenc napos intenzív tanfolyam célja átfogó ismereteket adni a borok és párlatok világáról: a szőlőtermesztéstől  a szőlőfajták és termőhelyeik bemutatásán, a borkészítés rejtelmein át Európa és az Újvilág jelentős borvidékeinek, jellegzetes borainak megismeréséig. Átfogó ismerteket kapnak a hallgatók a pezsgők, az erősített borok és a párlatok készítéséről is.
Tematika

  • Borkóstolás mesterfokon
  • Szőlőtermesztés, borkészítés technológiája, a borok árát, minőségét és jellegét befolyásoló tényezők
  • Borkémia, borhibák
  • Gasztronómia
  • Felszolgálási ismeretek
  • Borjog, kereskedelem és bormarketing
  • Világfajták és termőhelyeik
  • (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache, Chardonnay, Pinot Noir, Rizling)
  • Franciaország (Bordeaux és DNY Franciaország, Burgunia-Elzász, Rhone-és Loire völgy, Champagne)
  • Habzóborok és a pezsgők világa
  • Olaszország, Spanyolország, Portugália borászata
  • Németország, Ausztria borászata
  • Közép- és DK Európa (Románia, Bulgária, Görögország)
  • Újvilág borászata (Ausztrália, Új-Zéland, D-Afrika, Észak –Amerika, Dél –Amerika)
  • Erősített borok és likőrök
  • Párlatismeretek
  • Természetes édes borok
  • Pezsgőpincészet látogatás

A tanfolyamon közel 100 bort, pezsgőt, párlatot kóstolunk a nemzetközi kínálatból.
A tanfolyam magyar nyelvű.

Időpont
  • 2012. május 10-11-12., 17-18-19., 31., június 1-2. Minden nap 9-19h.