A kilenc napos intenzív tanfolyam célja átfogó ismereteket adni a borok és párlatok világáról: a szőlőtermesztéstől a szőlőfajták és termőhelyeik bemutatásán, a borkészítés rejtelmein át Európa és az Újvilág jelentős borvidékeinek, jellegzetes borainak megismeréséig. Átfogó ismerteket kapnak a hallgatók a pezsgők, az erősített borok és a párlatok készítéséről is.
Tematika
- Borkóstolás mesterfokon
- Szőlőtermesztés, borkészítés technológiája, a borok árát, minőségét és jellegét befolyásoló tényezők
- Borkémia, borhibák
- Gasztronómia
- Felszolgálási ismeretek
- Borjog, kereskedelem és bormarketing
- Világfajták és termőhelyeik
- (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache, Chardonnay, Pinot Noir, Rizling)
- Franciaország (Bordeaux és DNY Franciaország, Burgunia-Elzász, Rhone-és Loire völgy, Champagne)
- Habzóborok és a pezsgők világa
- Olaszország, Spanyolország, Portugália borászata
- Németország, Ausztria borászata
- Közép- és DK Európa (Románia, Bulgária, Görögország)
- Újvilág borászata (Ausztrália, Új-Zéland, D-Afrika, Észak –Amerika, Dél –Amerika)
- Erősített borok és likőrök
- Párlatismeretek
- Természetes édes borok
- Pezsgőpincészet látogatás
A tanfolyamon közel 100 bort, pezsgőt, párlatot kóstolunk a nemzetközi kínálatból.
A tanfolyam magyar nyelvű.
Időpont
- 2012. május 10-11-12., 17-18-19., 31., június 1-2. Minden nap 9-19h.