Újvilági borbemutató-sorozatának következő állomásán Argentín, Amerikai, Új-Zélandi és a már ismert Chilei borokat vonultatja fel az évszaknak megfelelő ételek kíséretében a Margit-szigettel szemközti, csodás panorámával rendelkező budai Rozmaring Kertvendéglő.
Menü:
1. Rozário Sauvignon Blanc 2011
Ragyogó sárga színű, friss, intenzív trópusi gyümölcsösség, maracuja, őszibarack és citrusosság jellemzi.
Szájban gyümölcsös és lágyan ásványos, üdítően savas.
Igazi társ egy nyár esti borozáshoz.
Szájban gyümölcsös és lágyan ásványos, üdítően savas.
Igazi társ egy nyár esti borozáshoz.
Étel: Majonézes füstölt sajtos spárga saláta pörkölt dióba forgatott csirkemell csíkokkal
2. San Felipe Rutini Chardonnay 2010.
Világos szalma sárga színű, gyümölcsös és ásványos illata a barack és citrus mellett pirított tölgy, finom élesztő, lágy krémes vajasság teszi kivételessé. Zamatos komplex ízek teszik emlékezetessé
Étel: Mangalica malacszűz pecsenye roston, vajas sült újhagymával, „csipsz” burgonyával
3.Petit Clos Sauvignon Blanc 2010.
Csillogó világos színű. Szép gyümölcsösség sorakozik benne: lime, sárgadinnye, maracuja, egres.
A gyümölcsös aromát szépen kiemelik harmonikus javai, szép lecsengése. Hamisítatlan Sauvignon Blanc a „kiwik földjéről”
A gyümölcsös aromát szépen kiemelik harmonikus javai, szép lecsengése. Hamisítatlan Sauvignon Blanc a „kiwik földjéről”
Étel: Vajhal grillezve kecskesajtos, rukkolás, bébi spenótos zöld salátával
4. Cycles Gladiátor Shiraz 2008
Mélylila színű, összetett gyümölcsös illata a fekete ribizlit, málnát, vadszilvát, finom borsot idézi.
Szájban a bogyós gyümölcsösség mellett rendkívüli bársonyosság, lágyság jellemzi a kivételes fajtafelleget. Kiemelkedő amerikai tétel.
Szájban a bogyós gyümölcsösség mellett rendkívüli bársonyosság, lágyság jellemzi a kivételes fajtafelleget. Kiemelkedő amerikai tétel.
Étel: Ropogós libamell szeletkék vadmeggyes szilva chatny-vel házi burgonya fánkkal
5. Calicanto 2010 Chile
Legismertebb pincészetének a csúcs borokat előállító El Principal Pincészet Top Cuvée hármasának zászlós tagja.
Gyönyörű téglavörös színe van, az érett gyümölcsök mellett pici mentát és csokoládé illatot érezni. Szájban lenyűgözően harmonikus, igazi remekmű.
Gyönyörű téglavörös színe van, az érett gyümölcsök mellett pici mentát és csokoládé illatot érezni. Szájban lenyűgözően harmonikus, igazi remekmű.
Étel: Fűszeres vadragu rétesbe töltve vörösbor redukcióval gesztenyemézes sült körtével
Részvételi díj: 7900 Ft/fő.
Időpont: 2012. 06. 07. - 19:30
Elérhetőség, asztalfoglalás:
Rozmaring Kertvendéglő: +36 1 367 1301; www.rozmaringkertvendeglo.hu