Badacsony - Családunk a badacsonyi hegy D-Ny-i oldalán fekvő szőlőterületeken folytat szőlőtermelést és borkészítést az 1880-as évektől. A gondosság, az odafigyelés, a szőlő szeretete érződik a borainkban is. A boraink az ősi magyar szőlőfajtáinkból és az újfajta szőlőből is készülnek. Borkóstolásra és beszélgetésekre, a bor dicsőítésére a badacsonyi hegyoldalban, a 200 éves bazaltkőből épített boros pincében, a Szépkilátó Borozóban van lehetőség.
Menü:
- Aperitif: Vulkán-fütty (Törkölypálinka), tökmagos pogácsával, sós mandulával.
- Előétel: Badacsonyi muskotályos hideg borleves, citromos-mandulás habfelhőkkel.
- Főétel: Cabernet Sauvignonban érlelt-mustáros tarjaszelet, vörösboros lilakáposztával töltött házi rétessel, a sült szaftjával-Kató módra
- Desszert: Diós méteres, vaníliás álomkrémmel-Zsóka módra.
Borok:
- Olaszrizling
- Rizlingszilváni
- Szürkebarát
- Ottonel Muskotály
- Kékfrankos Rozé
- Kéknyelű
- Cabernet Sauvignon
- Szürkebarát félédes
- Ottonel Muskotály félédes
- Késői szüretelésű prémium Olaszrizling
A vacsora utáni dínom-dánomhoz a borfogyasztás korlátlan. Élőzene-pince echóval.
Mindezért a házi finomságokért, amit szívvel-lélekkel készítünk, 7800 forintot kérünk cserébe.
Az est folyamán vacsora után borkvíz játékot is tartunk, iható nyereményekkel.
8261 Badacsony, Radnóti u. 2.
+36-70/307-9619
lerant.pince@gmail.com
www.lerantborpince.hu