Budapest - Folytatva egyedülálló borduett sorozatát, az Araz Étterem ezúttal a balatoni régió két kiváló borászatába, a Garamvári, valamint a Szeremley Pincészetbe kalauzolja el vendégeit.
A Garamvári Szőlőbirtok profilja 1993-ban szőlőtermesztésre és borászatra változott, melyhez jelenleg 74 hektáron termel szőlőt a Dél-Balatoni borvidéken. Azon túl, hogy a Balatonlellén lévő Garamvári Szőlőbirtok egyes borai nemzetközi és magyarországi elismeréseket vívtak ki, a budafoki és lellei kollektíva közös munkájának segítségével elnyerték az ÉV PINCÉSZETE elismerést 2006-ban. Ezen év végén a Magyar Borakadémia az ÉV BORTERMELŐJE kitüntető címet szavazta meg Garamvári Vencelnek.
Szeremley Huba tíz éve kezdte el a családi birtok újjáépítését és jelentős kibővítését, mely mára Badacsony és a balatoni régió legismertebb birtoka és a világban is hazánk vezető pincészeteként ismert. Az Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Kft. 2001-ben vált világszerte ismertté, mikor a magyar érmek és díjak egyharmadát nyertük el a szakma meghatározó nemzetközi borversenyein, így a Bordeaux-i Challenge International-on és a veronai Vinitaly borversenyen, melynek különdíját (Premio Speciale) is elnyertük 2001-ben és 2002-ben, mint a legsikeresebb magyar pincészet.
A kiváló borok mellé, Barka Áron Chéf de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos az ARAZ Étterem igazgatója, közösen összeállított ételsorukat kínálják.
Időpont: 2014.04.24. (csütörtök) 19:00
Szeremley Huba tíz éve kezdte el a családi birtok újjáépítését és jelentős kibővítését, mely mára Badacsony és a balatoni régió legismertebb birtoka és a világban is hazánk vezető pincészeteként ismert. Az Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Kft. 2001-ben vált világszerte ismertté, mikor a magyar érmek és díjak egyharmadát nyertük el a szakma meghatározó nemzetközi borversenyein, így a Bordeaux-i Challenge International-on és a veronai Vinitaly borversenyen, melynek különdíját (Premio Speciale) is elnyertük 2001-ben és 2002-ben, mint a legsikeresebb magyar pincészet.
A kiváló borok mellé, Barka Áron Chéf de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos az ARAZ Étterem igazgatója, közösen összeállított ételsorukat kínálják.
Időpont: 2014.04.24. (csütörtök) 19:00
BorDuett vacsora menüje
- Garamvári Irsai Olivér 2013 - Szeremley Muscat Ottonel 2012 - Akácvirág bortésztában sütve, friss gomolyával
- Garamvári Chardonnay 2012 - Szeremley Kéknyelű 2009 - Vajban sült fogasfilé, szalonnás parajlevelekkel és citromfűmártással - Garamvári Rozé 2013 - Szeremley Rozé 2013 - Folyami rákcappuccino pirított fenyőmaggal
- Garamvári Pinot Noir 2012 (Vörös)- Szeremley Pinot Noir 2013 (Fehér) - Libaraguval töltött tortelloni, borsikafüves karottaszósszal
- Garamvári Merlot 2012 - Szeremley Merlot 2009 - Vörösborban párolt vaddisznó, szárított paradicsomos burgonya-souffléval és piros ribizliöntettel
- Garamvári Syrah 2012 - Szeremley Bakator 2008 - Szedres-áfonyás rétes cigánymeggy fagylalttal
Ár: 10.900 Ft/fő
Parkolás ingyenes az étterem Nyár utcai mélygarázsában.
Érkezés: 18:50-ig. A szervezők kérik az érkezési időpont pontos betartását.
A korlátolt férőhely miatt előfoglalás szükséges.
Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu