Ludányi Borkóstoló a Borháló Ferencvárosi üzletében, április 17.

Budapest - Ki ne ismerné az Északi-középhegység borvidék bölcsőjét hazánkban, ahol a hegy és a Nap találkozik?! Mesés látni, ahogyan a magasra nyúló Mátra lejtőin és lankáin a reggeli napsugarak végig gyűrűznek a szőlőültetvényeken.
A szőlőfajták illat-, valamint ízvilágának egyedisége érvényesül a terület boraiban, ami elsősorban a fehérboraival vált ismertté, ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy nagyon nagy vörösborok is származhatnak innen. Itt a borok egyszerre őrizték meg a fajtajellegüket, illetve hűen tükrözik a semmihez sem fogható mátrai terroirt. Egyik sem nyomja el a másikat és egyik sem képzelhető el a másik nélkül. Hogyan fedezhetik fel otthonaikban a borvidék sajátosságait a kezükben tartott pohár borban? A hagyományokat hűen őrző szőlő- és bortermelő, Ludányi József a Mátra szívéből, Gyöngyöstarjánról érkezik az üzletbe, hogy beavassa a kóstolóra érkezőket a titokba.

2014. április 17-én, 18:00 órától a Ludányi Pincészet borásza tartja meg borkóstolóját a Ferencvárosi Borháló üzletben.

Ludányi Borkóstoló a Borháló Ferencvárosi üzletében, április 17.
Íme, a kóstoló palettája épp csak szavakba öntve, melyet csütörtökön garantáltan a poharakban láthatnak viszont:
 
  • Excellent White (2012) – Rizlingszilváni, Olaszrizling és Muscat Ottonel. A hölgyek szívét ezzel a borral minden férfi megnyerheti.
  • Excellent Rosé (2013) – Cabernet franc és Kékfrankos házasításából származó illatfelhőbe öltött gyümölcsbomba.
  • Excellent Red (2009) – Két klasszikus francia bor a Cabernet Franc és a Cabernet Sauvignon megbolondítva egy kis magyar virtussal Kékfrankos képében.
  • Cserszegi fűszeres (2012) – Igazi Hungarikum, Irsai Olivér és Piros Tramini keresztezéséből. A pincészet honlapján a bor neve mellett nemes egyszerűséggel csak ennyi szerepel: Spicy Mystery, és tényleg az.
  • Szürkebarát (2012) – Testes zamatok ahonnan a gyümölcsösség és mineralitás sem hiányozhat.
  • Olaszrizling (2012) – Elegáns bor, zöldes reflexekkel a színben. Illatában egy kis rezeda, ízében keserűmandula lecsengésel.
  • Sárgamuskotály (2012) - A kis édes. De csak félig. Könnyűnek néz ki de nagyon komoly bor.
  • Kékfrankos (2012) – Szintén félédes borkülönlegesség, a Kékfrankos mosolygósabb, vidámabb arcát mutatja meg.
A kóstolón történő részvételért a Ferencvárosi Borháló jelképes 500 Ft-ot kér, ami azonban levásárolható az üzletben. A
borokat kísérő falatkákról a szervezők gondoskodnak. Az üzlet befogadóképessége korlátozott, legfeljebb 25 főt tudnak fogadni, ezért kérik, hogy  részvételi szándékát legkésőbb április 16-ig jelezzék.

Jelentkezés: http://www.borhalo.com/ferencvaros oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben az üzletben.

Elérhetőségek:

Antal Domokos, üzletvezető: +36 30 824 2411
E-mail: ferencvaros@borhalo.com
Cím: 1094 Budapest, Páva utca 2.
Web: www.borhalo.com/ferencaros
Facebook: www.facebook.com/pages/Borháló-Ferencváros