Boregyetem - 2014.szeptember 8-9.

A Budavári Borfesztivált megelőző napokon, szeptember 8-án és 9-én a hosszú évek óta megrendezésre kerül a népszerű Boregyetem. A kétnapos kurzuson, elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is.
Helyszín: Mom Kultúrális Központ
Időpont: 2014.szeptember 8-9. 16-19 óra
Szeptember 8.
Vigyázz! Kész! Bor! – Tiszta borokról, világosan
Az egészséges életmód és a bor szerepe a modern, kiegyensúlyozott életvitelben – a Borfesztivál fő témájához kapcsolódik a Boregyetem első napja.
Bio, organikus, autentikus – divatos szavak a borvilágban, de mit takarnak pontosan? Lényegi megkülönböztetés vagy reklámfogás? Valóban egészségtelen, ami nem bio? Hogy működik a bio borkészítés a gyakorlatban? Tiszta kérdésekre tiszta válaszokat adnak hiteles borászok.
A szőlő azonban nem csak bor formájában szolgálhatja egészségünket. Olyan értékes táplálék-kiegészítő készítmények készülnek belőle, mint a szőlőmag-olaj vagy a szőlőmag-őrlemény. Az előadás második felében mindent megtudhat a szőlőben rejlő vitalitásról!
Szeptember 9.
A Borfesztivál díszvendége: Olaszország
Kevés olyan változatosságot produkáló bortermelő ország van, mint a világ legnagyobb borexportőre. Közel ezer helyi szőlőfajta, számos világfajta, számtalan mikroklíma, talajtípus és művelési mód eredménye az olasz borvidékek kínálta sokszínűség. Észak nagyágyúitól, mint a Brunello és a Barolo, a feltörekvő dél új sztárjaiig, mint a Primitivo, vagy a Nero d’Avola, hazai borszakértők és olasz borászok segítségével járjuk be az olasz csizmát.

Részvételi díj: 4500 Ft/nap, mely tartalmazza a kóstolt 8-10 bor árát is
AZ ELŐADÁSOK MAGYARUL/MAGYAR TOLMÁCSOLÁSSAL HANGZANAK EL!

Jegyek elővételben: www.aborfesztival.hu