Mátrai Borvigasság, augusztus 16-17.

Abasár - A Mátrai Borvigasságot 2014. augusztus 16-án szombaton és 17-én vasárnap rendeznek meg.
A rendezvény nem titkolt célja, hogy bemutassa és megismertesse a mátrai települések hagyományait és ízelítőt adjon a térség gazdag gasztronómiai kínálatából. A gasztronómiai élvezetek mellett a méltán elismert Mátrai Borvidék borait is megkóstolhatják a rendezvényre látogatók. A rendezvény központi helyszíne az Abasár, Iskola út - Pincesor.

A rendezvényen fellép Deák Bill Blues Band, a Borra Való együttes, Fix Stimm zenekar. Számos népzenei produkció, táncház és hagyományőrző csoport színesíti a két napos rendezvény program kínálatát.
Kiemelt figyelmet kap a térség gasztronómiai kínálata, számos település mutatja be hagyományos népi ételeit. Egy különleges főzőverseny is hivatott megismertetni a közönséget a tájegység tradicionális ételek sokszínűségével.

A borászok

Bemutatkozik Kovács Zita Gyöngyöstarjánból, Babiczki László Gyöngyössolymosról, Kis-Benedek György, Ákos Pince, Borpalota Kft. Gyöngyösről, Bárdos Tamás Nagyrédéről, a Koncsos Borház Kisnánáról, Kovács Pince Markazról, és a Vári Pincék Egyesülete Gyöngyöspatáról.