XX. Heves Megyei Polgárőr Nap és Abasári Borkaszárnya, augusztus 9.

Abasár - A Mátra egyik leghíresebb bortermelő települése méltán híres különleges karakterű nedűjéről: az Abasári Olaszrizlingről. Az Abasári Olaszrizling száraz bor, melynek Abasáron évszázados hagyományai vannak.
Az Abasári Olaszrizling Nonprofit Kft. és a Nagymarosi Borbarátok Köre Egyesület közös szervezésében mutatják be az Abasári Borkaszárnya elnevezésű rendezvényt, melyet 2014. augusztus 9.-én, szombaton rendeznek meg.

A rendezvény központi helyszíne az Abasári Sportpálya, de emellett megtekinthető Abasár számos történelmi helyszíne és borospincéi is.
A rendezvény napján számos kulturális, sport és zenei élmény vár ránk! Koncertet ad a Maszkura és a Tücsökraj, az Empty Pubs, stand up műsorral érkezik Trabarna. Hagyományőrző csoportok mutatják be a tájegység kulturális értékeit, fellép az Árvalányhaj Tánccsoport, a Visontai Hagyományőrző Zenekar, az Abasári Dalkör. A technikai sportokat kedvelők drift bemutatón vehetnek részt.

A rendezvény napján számos helyi gasztronómia ételt és természetesen Abasár legfinomabb borait megkóstolhatja a közönség. Bemutatkozik az Abasári Olaszrizling Hadsereg, melynek leghatékonyabb fegyvere a helyszínen meg is kóstolható…Több, mint 10 féle olaszrizling formájában.