Textúra 2014: Képzőművészet, irodalom, színház - szeptember 25 - november 25.

Budapest - A tavaly megrendezett, nagy sikerű "GanymedGoes Europe" című nemzetközi színházi projekt mintájára a Szépművészeti Múzeum 2014 őszén egy önálló rendezvénysorozatot szervez, amelynek alapötlete, hogy 10 elismert hazai író egy-egy, a Múzeumban látható műalkotást kiválasztva, azt inspirációs forrásnak használva készít 10 új irodalmi művet. A szerzők ezen szövegeit rövid, 5-10 perces egyszemélyes jelenetekké alakítva színészek adják elő a Múzeum tereiben, az adott műalkotás előtt, 6 este során (premier: szeptember 25., további előadások: október 2., 21., november 11., 19., 25.). A jeleneteket a színészek rövid szünettel újra- és újrajátsszák, azaz a néző semmiről nem marad le, saját tempójában mozoghat szabadon az egyes színek között.
A szöveg, a színészi előadás és a képzőművészeti alkotás találkozása olyan sokszínű összművészeti reflexiót eredményez, amely szokatlan, újszerű és izgalmas élményt jelent a múzeumban.
Idén Pelsőczy Réka, színházrendezőt és Török Ferenc filmrendezőt kérte fel a Szépművészeti Múzeum a projekt levezénylésére.
Textúra 2014
Képzőművészet – irodalom - színház

Közreműködői lista
Eredeti koncepció: Jacqueline Kornmüller, Peter Wolfwww.wennessoweitist.com
Rendező: Pelsőczy Réka, Török Ferenc
Produkciós munkatársak (Szépművészeti Múzeum): Csiszár Kinga, Kovács Zsuzsanna, Schlett Anna
Fotó: Szesztay Csanád
Film: Rieger Johanna, Dankó István
Jelmez, díszlet: JuristovszkySosa
Grafikai munkák: Szabó Márton, Vidák Zsolt
Sajtókapcsolat: press@szepmuveszeti.hu
Bővebb információk: itt.