Fröccs

Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!

Január 28. 15:18
Néhány perccel ezelőtt készült fotók Molnár Gáborék gyöngytyúkból készült ételéről, Lyonból a Bocuse d'Orról!
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
 
És ilyen kitálalva:
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
 
A gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének idei főszereplője. A Paul Bocuse-ről elnevezett, Lyon-ban megrendezett nagyszabású szakácsversenyen, a Bocuse d’Or-on, Molnár Gábor és csapata a világ 24 legjobb séfje között mérkőzik meg a győzelemért. A hazai csapat a verseny második napján, versenyez, egy halételt kellett elkészíteniük, melynek a fő alapanyaga a pisztráng, valamint egy húsételt, amelynek a fő témája a gyöngytyúk.
 
Szerencsére a szurkolók is komolyan veszik. :)
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
A felvételek szintén az online közvetítésből származnak, a minőség adott... Az eredményhirdetés várhatóan fél 6 körül kezdődik, érdemes figyelemmel kísérni!

Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d'Oron!

Január 28. 14:36
Friss és forró képek a Molnár Gábor vezette magyar csapat 14:30-kor tálalt halételéről, egyenesen Lyonból a Bocuse d'Orról! Az étel édesköménnyel, fűszeres zöldségekkel töltött pisztráng, rajta „spagetti”', amely két zselés csík (tintás és tormás). A tányéron pedig vannak még marinált zöldségek, kaviár és sütőtök.
 
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
A felvételeket a verseny online közvetítéséből csentük el, elnézést kérünk, ilyen szemcsésen jön...

Teret neveznek el Zwack Péterről

Január 28. 12:48
Tér viselheti a jövőben Budapesten Zwack Péter üzletember nevét. A Zwack Unicum Nyrt. egykori elnök-vezérigazgatójának nevét az a ferencvárosi Malom kert viseli majd, amelynek a közelében működik a Zwack Múzeum és Látogatóközpont is.
 
Az üzletember, politikus - aki Magyarország washingtoni nagykövete és országgyűlési képviselő is volt - 2012-ben halt meg. Még életében, 2008-ban Budapest díszpolgára címet kapott. Halála után, 2012-ben posztumusz díszpolgári címmel ismerte el a IX. kerület is, majd az önkormányzat egy évvel később döntött arról, hogy kezdeményezi a fővárosnál a közterület átnevezését – írja az Origo.
 
Ezen kívül egyébként a XXII. kerületben három névtelen közterület alkotna utcanévbokorként egy egységet: ezeket a szőlészet, borászat témaköréhez kapcsolódóan neveznék el.

Mi is a Bocuse d'Or?

Január 28. 10:02
Csíki Sándor gaszrtoblogger (Food & Wine) nyilatkozott a Fix tévének, melyből megtudhatjuk, hogy mi is a Bocuse d'Or, honnan indult a története és hogyan zajlik a verseny.
 

Mi minden van a lyoni Bocuse d'Oron?

Január 27. 21:38
A magyar csapat igazán kitesz magáért Lyonban. A hazai küldöttség standjára vittek magukkal magyar pálinkákat, borokat, pezygőket, szalámit, Szigetközi Friss Vizet és még sok mást. Nézzük csak a képen!
Mi minden van a lyoni Bocuse d\'Oron?

Miért nem a Balaton-felvidéken forgatták a Gyűrűk urát?

Január 27. 20:50
A kérdés teljesen jogosan merül fel, hogyha megnézzük Bene Zoltán varázslatos fotóját, amit a Csobánci Bormanufaktúra oszott meg Facebook oldalán. Tényleg fantasztikus! Ha a környéken jártok, ki ne hagyjátok a Csobánc megmászását! A környéken kapható borokról nem is beszélve...
 
Miért nem a Balaton-felvidéken forgatták a Gyűrűk urát?

Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással

Január 27. 18:08
Február 8-án lesz a 2014-es Év Bortermelője tiszteletére tartott gálaebéd a Corinthia Hotel Budapest Báltermében. 
 
A rendezvény a Bálteremben állófogadással kezdődik. Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor.
 
Ez után következik a gálaebéd, természetesen Dúzsi borokkal:
 
 
  • Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel (Daniel O’Shea  – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest) - Dúzsi Szekszárdi Olasz rizling 2013
  • Rozéhoz álmodott galamb consommé rózsaszín betétekkel (Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest) - Dúzsi Szekszárdi Syrah rosé 2013
  • Pentaton kacsarétes „Combja – melle – mája – tepertője - hája” (Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba) - Dúzsi Pentaton Cuvée 2009
  • Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással (Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád) - Dúzsi Görögszó Cuvée 2007
 
És ezzel még nincs vége, hiszen lesz sajt és sonka kóstoló, desszertkülönlegességek, és a korábbi Év Bortermelőinek is megkóstolhatóak lesznek a borai. 
 
Az ebédre még lehet jegyeket igényelni. Itt.