Februárban kiderül, ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d'Or versenyen
Február 04. 09:44
Május 10-11-én rendezik meg Budapesten a Bocuse d’Or Europe szakácsversenyt, ahol 20 európai nemzet között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut be a 2017-es lyoni világdöntőre. A magyarok számára hátravan még február 18-án a hazai döntő, ahol hatan versengenek azért, hogy az európai versenyen képviseljék hazánkat. Felkészülésüket a svéd sztárséf, Tommy Myllymäki egy Budapesten tartott mesterkurzussal segítette.
A februári magyar döntő és a májusi európai verseny részleteit rendhagyó eseményen ismertették, melyet megelőzően a svéd Tommy Myllymäki, a Bocuse d’Or kétszeres dobogósa tartott gasztronómiai bemutatót a Bocuse d’Orra készülő magyar csapatoknak, és osztotta meg velük tapasztalatait.
Magyarországnak óriási lehetőség ez a nemzetközi esemény arra, hogy megmutassuk a világnak, mi az, amit a konyhaművészetről, a vendéglátásról mi, magyarok gondolunk. Bemutathatjuk azokat a speciális alapanyagokat, amelyek eredetivé, karakteressé teszik a magyar kulináriát.
A február 18-i magyar döntőn hatan versenyeznek majd az európai döntőbe jutásért. Közülük öten a tavaly december 13-i selejtezőről jutottak tovább: Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád, valamint újra indul a Bocuse d’Or-on Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is.
Ők már a Hungexpo FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat) nemzetközi kiállításon rendezett hazai döntőn is az európai versenyre kihirdetett magyar alapanyagokból készíthetik el saját ételeiket, felidézve bennük a nemzeti hagyományokat, ugyanakkor egyedi ízt és látványt komponálva.
Ők már a Hungexpo FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat) nemzetközi kiállításon rendezett hazai döntőn is az európai versenyre kihirdetett magyar alapanyagokból készíthetik el saját ételeiket, felidézve bennük a nemzeti hagyományokat, ugyanakkor egyedi ízt és látványt komponálva.
További információk a Bocuse d'Or honlapján.