Új séf az Andrássy Rezidencia konyháján

Németh Richárd
2011. szeptember 19., 14:27


"A tokaji borokhoz illő ételeket főzni az eddigi egyik legnagyobb kihívás az életemben."
Új séf az Andrássy Rezidencia konyháján
 
Kevés fiatal magyar séf mondhatja el magáról, hogy olyan szakmai tapasztalattal rendelkezik, mint Nagy Attila, aki 2011. szeptember 1. óta az Andrássy Rezidencia Wine & Spa konyhafőnöke. Tapasztalata és szaktudása meghökkentő kreativítással és a magyar gasztronómia iránt tanúsított végtelen alázattal párosul. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Attila ez év augusztusáig az első magyar Michelin csillagos étterem, a Costes sous chéf-je volt, de ezt megelőzően - a tévéből már mindenki által jól ismert - Gordon Ramsay londoni éttermében is dolgozott.
Magas szintű szakmai tudását Spanyolországban és Angliában szerezte, majd Budapesten tökéletesítette - mindezt ma a tarcali Andrássy Rezidencia Esszencia Éttermében kamatoztatja, Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájában, a legmodernebb technikák mellett.
Az ország keleti részéből, Debrecenből indult karrierje, ahol a kezdetek kezdetén szállodákban is főzött. Immár nyugat-európai tapasztalatokkal is felvértezve, a magyar regionális konyha iránti elkötelezettsége és szenvedélye tüzeli őt a mindennapokban.
Nagy Attila egyedi és páratlan ételkreációit a régióban feltalálható friss és elsőosztályú alapanyagokból alkotja meg: Tokaj-Hegyalja regionális ízeit varázsolja elénk modern, könnyed köntösbe bújtatva - azzal a nem titkolt céllal, hogy az így készült fogások a hegyaljai borkultúra remekeinek méltó társaivá válhassanak asztalunknál.
 
Új séf az Andrássy Rezidencia konyháján
Az Andrássy Rezidencia étterme, a sajátos enteriurrel rendelkező Esszencia
Winelovers borok az olvasás mellé