Úgy vezetnek be egy új magyar pezsgőmárkát, hogy Szilveszterkor direkt nem árulják
December 06. 11:17
Brebis néven új magyar pezsgőmárka indulását jelentették be. A december elején kezdődött piaci bevezetés igencsak rendhagyó lesz a tervek szerint. Ugyanis, bár az éves hazai pezsgőfogyasztás 70-80 százaléka mindig ebben az időszakban történik, a Brebis forgalmazását december közepétől január elejéig szándékosan felfüggesztik.
Célunk, hogy változtassunk a fogyasztói magatartáson, a hazai pezsgőkultúrán – nyilatkozta a pincészet tulajdonosa, Bárány Péter –, mivel magyarországon a pezsgő még mindig alkalmi, szezonális ital.
„A pezsgőpiacon ugyanaz a folyamat zajlik most, mint tíz éve a pálinkánál. Akkor a fogyasztók azt hitték, hogy pálinkáznak, pedig a többségük aromás szeszesital fogyasztott. Magyarországon a pezsgőnek egyáltalán nincs kultúrája. A fogyasztók többsége maximum szilveszterkor és akkor is csupán koccintáskor találkozik pezsgővel. Erre a célra teljesen felesleges lenne minőségi pezsgőt készíteni” – mondta Bárány Péter, aki a Rézangyal pálinka egykori kereskedelmi igazgatójaként, illetve a Márton és Lányai pálinka társtulajdonosaként személyesen is végigkísérte az említett folyamatot.
A Brebis tradicionális eljárással készülő úgynevezett Méthode Traditionnelle pezsgő, amely a Champagne pezsgőkészítési módszert jelenti. A másodlagos erjesztés palackban történik, 24 hónapon át.
Célunk, hogy változtassunk a fogyasztói magatartáson, a hazai pezsgőkultúrán – nyilatkozta a pincészet tulajdonosa, Bárány Péter –, mivel magyarországon a pezsgő még mindig alkalmi, szezonális ital.
„A pezsgőpiacon ugyanaz a folyamat zajlik most, mint tíz éve a pálinkánál. Akkor a fogyasztók azt hitték, hogy pálinkáznak, pedig a többségük aromás szeszesital fogyasztott. Magyarországon a pezsgőnek egyáltalán nincs kultúrája. A fogyasztók többsége maximum szilveszterkor és akkor is csupán koccintáskor találkozik pezsgővel. Erre a célra teljesen felesleges lenne minőségi pezsgőt készíteni” – mondta Bárány Péter, aki a Rézangyal pálinka egykori kereskedelmi igazgatójaként, illetve a Márton és Lányai pálinka társtulajdonosaként személyesen is végigkísérte az említett folyamatot.
A Brebis tradicionális eljárással készülő úgynevezett Méthode Traditionnelle pezsgő, amely a Champagne pezsgőkészítési módszert jelenti. A másodlagos erjesztés palackban történik, 24 hónapon át.