Palóc szarvas-gulyás

Gasztrostúdió.hu
2008. augusztus 07., 14:33


Vadételek és vörösbor. A legtalálóbb párosítás. Nem csak a vacsorasztal mellett, de a konyhában is!
 
Hozzávalók
1,5-2 kg szarvashús,
20 dkg zsír,
4 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
só,
majoranna,
bors,
köménymag,
30 dkg sárgarépa,
20 dkg gyökér,
2 dl rozé bor,
1,5 kg burgonya,
40 dkg zöldbab,
6-7 dl tejföl,
liszt
Elkészítése
A szarvashúst kockázzuk fel apróra és áztassuk hideg vízben. Bográcsunkban a zsírt olvasszuk fel,az apróra vágott vöröshagymát és néhány gerezd összezúzott fokhagymát tegyük bele. Amikor üveges lett, jön bele pirospaprika, só, majoránna, bors, köménymag, kockára vágott sárgarépa és a gyökér, valamint a hús. Kapjon 2 dl jó minõségû rozé bort, és pároljuk lassú tûzön. Amikor húsunk puhulni kezd, adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és a zöldbabot (konzerv is tökéletes !). Fõzzük puhulásig és a végén 6-7 dl tejfölt kevés liszttel összekevervén, ezzel behabarjuk a csemegét. Egyet még forraljunk rajta, és ha minden puha, fogyasztható.
 
Winelovers borok az olvasás mellé