A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Péter Pince, Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
Borostyánsárga, világos arany szín. Illatában birses, citrusos, körtés, aszaltgyümölcsös jegyek keverednek mézes, virágos illatokkal. Mindezek mellett az újhordós érlelés illatjegyei is teret nyernek. Kiváló évjárat aszúja melynek legfőbb erénye az egyensúlya! Jó arányai miatt a pincészet gasztro aszúként pozicionálja; szerintük kiválóan párosítható mogyorós, mandulás, piskótás édességekkel. A grillázs még tovább növeli az ízélményt!
Alkohol: 10,5 % vol., savtartalom: 7 g/l, cukortartalom: 170 g/l
Péter Pincészet, Tokaj
„Az öt hektáros területen termesztett fajtáink helyettünk mesélnek a Tokaji hegyekről. S a tőkéket, ha kérdeznénk, azt mondanák: itt mindig más-más illatot hoz a szél, és köveken sütkérező gyík is akad. A tőkén várakozó gyümölcs nagyra nő: benne van szél, eső, napfény s ígéret. Öt hektáron osztozunk, mi és a természet.”
A Péter család tarcali és tokaji pincéiben, kocsánytalan tölgyfahordókban nemesednek egyedi alkotássá a nagy gonddal válogatott szemek. Dűlők, szőlőfajták, borfajták, stílusok rendszere: több ezer palack mesél a táj nyújtotta változatosságról. Thurzó, Mézes-mály, Bige, Mogyorós, Mester-Völgy, Lónyai, Kövesd – minden dűlő ezernyi emlék színtere. A borkóstolás vagy akár borvacsora során nemcsak varázsos ízek harmóniáját, de egy tokaji család életfilozófiáját kapjuk útravalóul.
A borok eredetiségét és minőségét garantálja:
Péter Ákos – Kertészmérnök – szőlész-borász, növényvédelmi szakmérnök
Előző aszú ajánlónkat
ITT tekintheti meg.