Bácsó, piros járdovány és körteszőlő - magyar fajtákkal ismerkedtünk a Borjour ZenitenSummarium - Ha véletlenül nem lenne teljesen egyértelmű, hogy a címben felsorolt elnevezések valójában milyen szőlőneveket rejtenek, akkor nem kellett más csinálnunk csak kilátogatunk a Kézműves Magyar Ízek Vásárára, ahol a Borjur kiállítói elfoglalták az egész emeletet.
12 ezren látogattak ki a Magyar Ízek VásáráraSAJTóvisszhang – Véget ért a 7. Magyar Ízek Vására, amely idén is kiemelt érdeklődés mellett zajlott a hétvégén, hiszen 12 ezren látogattak ki a sajtvásárra, ahol több száz féle sajtot és további több ezer terméket kóstolhattak meg az ínyencek.
7. Kézműves Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!Fesztivál - 2014 tavaszán, a tejtermékek és sajtkészítmények széles skáláját kóstolhatják végig a látogatók a 7. Magyar Ízek Vásárán. Az ínyenc sajtimádók többek között olyan különlegességeket próbálhatnak ki, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice.
Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.
Rekordlátogatottság az V. Kézműves Magyar Ízek VásáránSummarium - A Millenárisban március 8-10-én tartott V. Kézműves Magyar Ízek Vásárára - a szervezők szerint - több mint 18 000-en voltak kíváncsiak. A jubileumi rendezvényen a vásárlók ismét szavazhattak kedvenc termelőjükre, melynek következtében a húsfeldolgozással foglalkozó Knyihár Mihály kapta a legtöbb voksot.
"Őstulok" furminttalBor-étel párosítás - A 2013. március 8-10. között a Millenárison megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiac sajtótájékoztatójának szenzációja az „őstulok” szalámi és pörkölt kóstoló, valamint a steaksütés volt. Az ételek mellé Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója, a Food&Wine szerkesztője választotta ki a velük leginkább harmonizáló bort.
Bemutatkozik az őstulok az idei Kézműves Magyar Ízek VásáronProgramajánló - Március 8-10. között 120 termelővel és újdonságokkal újratöltve várja az ínyencségek kedvelőit az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac. A Millenáris B épületét immáron ötödik alkalommal özönlik el a magyar konyha szerelmesei. Az esemény vasárnapi sajtótájékoztatóján Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója prezentálásában az újságírók megismerkedhettek az őstulokkal, megkóstolhatták pörköltjét és a hozzájuk passzoló borokat.
KMIV: Középpontban a hurka-kolbász és az újborSummarium - A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel a hurka, a kolbász és az újbor voltak a főszereplői a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárának (KMIV), amelyet pénteken nyitottak meg ünnepélyes harangkongatással a Millenárison.
Megkóstoltuk a HUNburgertÉtelajánló - November 16-18. között rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a Millenárison, ahol a nagyközönség előtt is debütál az Almárium Bisztró séfje elgondolásából született, szürkemarha húspogácsával, sültpaprika-szósszal, kovászos uborkás majonézzel készülő HUNburger.