Tudja valaki, milyen bor a Mrs. O’Baskhy? Várjuk a megfejtéseket
Szeptember 23. 10:56
Beköltözött az ősz az ARAZ étterembe is, ami azt jelenti, hogy megint elérkezett a méltán népszerű Borduett vacsorák szezonja. A szeptember 26-i szezonnyitányra ezúttal a napjainkban hihetetlen népszerűségnek örvendő kézműves borászatok közül hívtak meg kettőt. És hogy mitől kézműves egy bor? Kovács Antal (estünk házigazdája), háromszoros magyar bajnok sommelier szavaival élve: „Azt a bort nevezzük kézművesnek, amelynek születése során a költséghatékonyság, mennyiség, gyorsaság vagy az elvárt íz-kép érdekében a termelő semmit nem áldozott fel a bor egyediségéből, beltartalmi értékéből, tisztaságából. Nem ad hozzá semmit, kizárólag az van benne, amit a szőlő, az adott év és maga a termőhely adott.” Ennek jegyében engedjék meg, hogy felkonferáljuk a szeptemberi vacsora két meghívott pincészetét: a Csutorásborral Egerből érkező Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot és az Egerszalókról érkező Kohári Pincészetet. A borokhoz tökéletesen illeszkedő menüsorral, öt fantasztikus fogással és tíz pompás borral készülünk a gasztronómiai unikumok szerelmeseinek. Barka Áron, Chef de Cuisine egyedülálló ételsora hívja Önt is táncra ezen a káprázatos eseményen!
Menüsor:
Csutorás Egri Csillag 2018 – Kohári Tramini 2017
Zsenge borsó, karamellizált barack, gomolya
Csutorás Pinot Noir 2017 – Kohári Egri Pinot Noir 2016
Konfitált kacsahúsos palacsintabatyu, levesben
Csutorás Nagyapa Bora 2016 – Kohári Szerda Este szűretlen
Pirított mangalica oldalas, burgonyatésztával
Csutorás Cabernet Franc 2016 – Kohári Mrs. O’Baskhy 2016
Érlelt Rib eye, cékla, burgonya, sóskás hollandi
Csutorás Egri Menoir Grand Superior 2016 – Kohári Turán 2017
„Desszert duó” Olvasztott Brie, étcsokoládéval töltött égetett tészta, házi lekvár
Zsenge borsó, karamellizált barack, gomolya
Csutorás Pinot Noir 2017 – Kohári Egri Pinot Noir 2016
Konfitált kacsahúsos palacsintabatyu, levesben
Csutorás Nagyapa Bora 2016 – Kohári Szerda Este szűretlen
Pirított mangalica oldalas, burgonyatésztával
Csutorás Cabernet Franc 2016 – Kohári Mrs. O’Baskhy 2016
Érlelt Rib eye, cékla, burgonya, sóskás hollandi
Csutorás Egri Menoir Grand Superior 2016 – Kohári Turán 2017
„Desszert duó” Olvasztott Brie, étcsokoládéval töltött égetett tészta, házi lekvár
Időpont: 2019. szeptember 26., 19 óra
Helyszín: 1074 Budapest, Dohány u. 42-44
A vacsora ára 15.500 Ft/fő (a számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolnak fel), amennyiben szeptember 22-ig a részvételi díj kifizetésre kerül, az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! A parkolás a szálloda/étterem Nyár utcai mélygarázsában ingyenes.
Asztalfoglalás a +36 1-815-1100-ös telefonszámon vagy araz@araz.hu email címen lehetséges.