Magyarország jövőre bemutatkozik a gasztrovilágnak

Borászportál
2015. március 31., 20:12


2016. május 10-11-én a Hungexpo területe átváltozik a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a Bocuse d'Or európai döntőjének színhelyévé. Az esemény sajtótájékoztatóját március 30-án, a New York Kávéházban tartották meg, ahol személyesen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett.
Magyarország jövőre bemutatkozik a gasztrovilágnak
Forrás: Facebook.com/magyarbocusedorakademia
A Bocuse d'Or európai döntőjének megrendezése kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia és az egész ország számára. A 2017-es Bocuse d’Or döntőjét nemzeti selejtezők, és egy kontinentális megmérettetés előzi meg. A legtöbb győztes séf eddig Európából érkezett, ami azt mutatja, hogy itt a legmagasabb a színvonal. A 24 versenyző fele ezért eddig európai volt, jövőre azonban az eddigi 12 helyett jövőre 11 séf jut tovább Budapesten a 2017-es világversenyre - mondta el a Válasz.hu-nak a Bocuse d’Ort szervező GL Events Exhibitions gasztronómiai események igazgatója.
Bécset, Londont, Lódzot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg a SIRHA  szakkiállítás keretében - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Hungary Akadémia elnöke.
 
A HVG.hu villáminterjút készített Jerome Bocuse-val.
 
A HVG.hu kérdése: Mit gondol, miben állhat az olyan Bocuse d' Or országok sikere, mint hazánk?
 
Jerome Bocuse válasza: Türelem, türelem és türelem. Először nagyon pici volt ez a verseny. Majd egyre nagyobbak és nagyobbak lettünk, és egyre több és jobb ország, séf lépett be a versenybe. Olyan ez, mint a forma 1, nüansznyi különbségek vannak. nagyon fontos, hogy a kemény munka, alázat és a csapatszellem mellet türelme legyen a versenyző országoknak. (…)
 
Magyarország jövőre bemutatkozik a gasztrovilágnak
A sajtótájékoztató végén ünnepélyesen is aláírták a SRIHA Budapest és Bocuse D'Or Europe 2016 rendezésére vonatkozó szerződést. (Forrás)