Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

A japán, a thai, és a görög konyha fogásai mellé is jó választás a bor

A japán, a thai, és a görög konyha fogásai mellé is jó választás a borTalán ismerős az érzés, hogy miközben a magyar fogásokhoz már szinte csukott szemmel választod a bort - tudod, hogy egy jó bikavér vagy egy gyümölcsös kékfrankos tökéletes kísérője egy gulyásnak, míg egy könnyed, friss fehérbor feldobja a csirkés ételeket vagy a zöldséges fogásokat-, addig a nemzetközi konyhák világába lépve, az egzotikus fűszerek könnyen elbizonytalaníthatnak. Vajon milyen bor lesz a jó választás a fűszeres thai curryhez, a japán miso leveshez vagy a görög mezze tálhoz?

Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borban

Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.

1 nap 1 bor a karanténra (#9): Tussock Jumper Chenin Blanc 2018

1 nap 1 bor a karanténra (#9): Tussock Jumper Chenin Blanc 2018A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Sorozatunk 9. szereplője egy különleges fajta egy különleges helyről.

Hogyan válasszunk biztos kézzel jó külföldi bort?

Hogyan válasszunk biztos kézzel jó külföldi bort?Szeretnéd megismerni a Magyarországon kívüli borvilágot is, de nem tudod, miként tedd meg az első lépéseket? Három egyszerű tanáccsal segítünk a külföldi borok felfedezésben.

„Ma már egészen máshogy gondolkodunk a reduktív borokról”

„Ma már egészen máshogy gondolkodunk a reduktív borokról”Kamocsay Ákos díjnyertes tétele a borokkal kapcsolatos összes létező sztereotípiára rácáfol. Erről és a szürkebarát "átváltozásáról" is beszélgettünk a vele készített interjúban.

Az Óvilág és az Újvilág találkozása egy szőlőfajtán keresztül

Az Óvilág és az Újvilág találkozása egy szőlőfajtán keresztülA chenin blanc szőlőfajtát és az abból készült bort itthon kevesen ismerik, igaz nem is könnyű hozzájutni egy-egy jó tételhez. Így még nagyobb kíváncsisággal néztünk a Borkollégium mesterkurzusa elé, amely a chenin blanc-t járta körbe a borvilágban.

Divat lett furmintért lelkesedni a Master of Wine-ok között

Divat lett furmintért lelkesedni a Master of Wine-ok közöttA február hónap itthon évek óta a furmintról szól. Kíváncsiak voltunk, hogy a fajta hazai népszerűsége valóban megfigyelhető-e nemzetközi szinten. Ehhez pedig az tűnt a legjobbnak, hogyha megkérdezünk néhány Master of Wine szakembert.

Íme a 10 legjobb bortermelő ország

Íme a 10 legjobb bortermelő országIdőnként felfedezünk egy-egy újabb országot, ahol szőlőtermesztéssel foglalkoznak és törekednek a minőségi borkészítésre. Találkozunk ezekkel a fesztiválokon, kóstolókon, újságokban, de ezen országoknak idő kell, hogy felkerüljenek a világ bortérképére.

Dél-Afrika zászlósborai

Dél-Afrika zászlósboraiBorkóstolás - Legutóbbi szerkesztőségi kóstolónkon chenin blanc-okhoz és pinotage-okhoz volt szerencsénk, azokhoz a fajtákhoz, melyeket ma Dél-Afrika elsőszámú fehér- és vörösboraiként tart számon a piac. Kis fajtatörténet Kielmayer Kristian tollából, kóstolási jegyzet Németh Richardéból.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
Fröccs
december 15.
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
december 15.
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás