Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
1 nap 1 bor a karanténra (#9): Tussock Jumper Chenin Blanc 2018A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Sorozatunk 9. szereplője egy különleges fajta egy különleges helyről.
Hogyan válasszunk biztos kézzel jó külföldi bort?Szeretnéd megismerni a Magyarországon kívüli borvilágot is, de nem tudod, miként tedd meg az első lépéseket? Három egyszerű tanáccsal segítünk a külföldi borok felfedezésben.
„Ma már egészen máshogy gondolkodunk a reduktív borokról”Kamocsay Ákos díjnyertes tétele a borokkal kapcsolatos összes létező sztereotípiára rácáfol. Erről és a szürkebarát "átváltozásáról" is beszélgettünk a vele készített interjúban.
Az Óvilág és az Újvilág találkozása egy szőlőfajtán keresztülA chenin blanc szőlőfajtát és az abból készült bort itthon kevesen ismerik, igaz nem is könnyű hozzájutni egy-egy jó tételhez. Így még nagyobb kíváncsisággal néztünk a Borkollégium mesterkurzusa elé, amely a chenin blanc-t járta körbe a borvilágban.
Divat lett furmintért lelkesedni a Master of Wine-ok közöttA február hónap itthon évek óta a furmintról szól. Kíváncsiak voltunk, hogy a fajta hazai népszerűsége valóban megfigyelhető-e nemzetközi szinten. Ehhez pedig az tűnt a legjobbnak, hogyha megkérdezünk néhány Master of Wine szakembert.
Íme a 10 legjobb bortermelő országIdőnként felfedezünk egy-egy újabb országot, ahol szőlőtermesztéssel foglalkoznak és törekednek a minőségi borkészítésre. Találkozunk ezekkel a fesztiválokon, kóstolókon, újságokban, de ezen országoknak idő kell, hogy felkerüljenek a világ bortérképére.
Dél-Afrika zászlósboraiBorkóstolás - Legutóbbi szerkesztőségi kóstolónkon chenin blanc-okhoz és pinotage-okhoz volt szerencsénk, azokhoz a fajtákhoz, melyeket ma Dél-Afrika elsőszámú fehér- és vörösboraiként tart számon a piac. Kis fajtatörténet Kielmayer Kristian tollából, kóstolási jegyzet Németh Richardéból.