A legjobbakat kóstoltuk – 1. részSzeptember 19-én a Corinthia Hotel Budapestben került megrendezésre a Winelovers 100 Nagykóstoló. Ez az a rendezvény, ahol a 2020-ban Magyarország 100 legjobbjának választott borát kóstolhatták a vendégek, hiszen a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor 2020-as kiadványának megjelenése után a kiadványban szereplő minden tétel a pultokra került, sőt a kiállítók egyéb boraikat is magukkal hozták.
Egy GRANDiózus kóstoló margójáraA Corinthiába szervezett első Winelovers Grand a helyszínválasztás és a felhozatal alapján is fényesnek ígérkezett, ám avatott borrajongóként kissé kételkedtem abban, hogy a hasonló programok sorában az újdonság erejével fog hatni rám. Aztán jött a meglepetés!
A hónap legolvasottabb Borászportál cikkeiHa téli álmot aludtál januárban és most tudni szeretnéd, miről maradtál le, ez a cikk segít eligazodni.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás mára a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Mégis elvállalta, hogy 2020-tól a Borkollégiumban oktat, mert – mint mondja – ez egy hazatérés számára.
Bormarketing és értékesítés #1: A bormarketing alapjaiMi kell a sikeres marketing kampányhoz? Hogyan tudom új piacokon értékesíteni a termékemet? Hogyan kerülhetek fel az éttermek borlapjára? A Borkollégium legújabb Bormarketing és értékesítés című tanfolyamán többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a szakma kiváló képviselőinek segítségével.
Magyar Borok Bálja sétálójegy: az exkluzív borkóstolás új szintjeVágysz Magyarország legexkluzívabb boros eseményének csillogására, de nem szereted a kötöttségeket? Ezt az ajánlatot neked találták ki.
Mi az a dekantálás és mikor van rá szükség?Az érett vöröset sem mindig, néha viszont a fehéret is. Az ideális időtartam nagyon sok mindentől függ. Van, amit érdemes duplán és van, amit egyszer is tilos. Tudj meg mindent 4 perc alatt a dekantálásról!
Villány vagy franc? - a harmadik Franc & Franc konferencia tanulságaiMég mindig nem egyértelmű, hogy a Villányi Franc sztoriban a szőlőfajta vagy a borvidék a fontosabb – derült ki a harmadik alkalommal megrendezett Franc & Franc konferencián. A siker egyik kulcsa pedig a villányi fehér bor lehet.
Elindult a Bormarketing 1x1 roadshowSikeresen zárta első állomását a Bormarketing1x1 Roadshow. Az egész napos konferencia és workshop Villányban debütált április elején, és máris szerveződik a következő, szekszárdi rendezvény, amelyet május 3-án tartanak majd. A tapasztalatokról Nagy Gábort, a Bormarketing1x1 alapítóját és a Roadshow megálmodóját kérdeztük.