Felejthetetlen karácsonyi menük #17: amikor a bor választja az ételtNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Tésztát eddig még nem ajánlottunk a vörösborokhoz, most pótoljuk a "mulasztást". Persze ezt is kicsit rendhagyó módon, ahogy azt tőlünk megszokhattad.
Retsina, a görögök fenyőízű boraHa nyár végén, például egy last minute úttal, Görögországba mész, semmiképpen ne hagyd ki a leghíresebb görög bort, a retsinát. Ha megkóstoltad, megérted, mit keres a fenyő a pohárban.
Mit érdemes megkóstolni Umbriából?Umbriát Olaszország zöld szívének is nevezik. Az egyetlen olyan itáliai tartomány, amely nem szomszédos más országgal, illetve nincsen kapcsolata a tengerrel. Az umbriai táj változatossága annak köszönhető, hogy a területek több mint 90 százaléka hegy vagy dombvidék. Így ne lepődjünk meg, ha hegytetőre épült etruszk kis városokkal találkozunk, mert ez itt természetes. Ismerkedjünk meg egyedi gasztronómiájával, amelyből a borok sem hiányozhatnak!