A Best of Budapest különdíjasainak listája
április 07. 16:37
A bestofbudapest.com idén is megszavaztatta olvasóit és partnereit arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Összesen 15 107 szavazat érkezett, a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat (és vele együtt Best of Budapest plecsnit) a 2019-es teljesítményt elismerve.
Emellett az oldal kiosztott 17 különdíjat is a hazai szakma legjobb szakembereinek.
A lista:
ÉLETMŰDÍJAS
Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom
AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI
Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői
AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA
Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett
AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA
Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője
AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI
Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropub-ot
AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE
Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel
AZ ÉV SÉFJE
Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese
AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE
Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel
AZ ÉV CUKRÁSZA
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.
AZ ÉV PÉKJE
Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így
AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA
Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek
AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE
Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc
AZ ÉV GASZTROBORÁSZA
Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!
AZ ÉV SOMMELIER-JE
Evans Victoria, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.
KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT
Herczeg Ágnes, borstratégiai tanácsadó, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat