A Törley Pezsgőpincészetbe látogatott Széll Tamás és csapata
április 29. 12:03
A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny több mint két évtizedes múltra tekint vissza, manapság a versenysorozatban több mint 50 ország vesz részt. Széll Tamás séf, commis-ja, Szabó Kevin és segítői, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes nyerték a Bocuse d’Or február 18-ai magyar döntőjét, ahol hat induló csapat közül bizonyultak a legjobbnak, így ők képviselik a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsverseny európai döntőjén.
A Törley Pezsgőpincészet számára már az alapító, Törley József idejében is kiemelten fontos terület volt a gasztronómia és ez ma sincs másképp, ezért is lett tagja és ezüst fokozatú támogatója a cég a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának. Pártolójától minden commis egyedi, névre szóló 3 literes Törley Casino Sec pezsgőt kapott a magyar döntő után.
Május 10-11-én Budapest lesz a házigazdája a Bocuse d’Or Europe-nak. Ezen a két napon Magyarország és a magyar, illetve az európai gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában, ahol 20 európai nemzet legjobbjai között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut el Lyonba, a 2017-es világdöntőre.
A magyar csapat hónapok óta készül a versenyre, de nagy örömünkre mégis időt tudtak szakítani arra, hogy ellátogassanak a Törley Pezsgőpincészetbe, ahol Kovács György ügyvezető igazgató és Koczuba Róbert pezsgőmester vezetésével megismerkedhettek a nagy múltú pincészet múltjával és jelenével, a pezsgőkészítés fortélyaival és megkóstolhatták többek között az idei Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen ezüstéremmel díjazott, tradicionális eljárással készített 2012-es évjáratú Törley Chardonnay Brut Nature és Törley Chardonnay Brut pezsgőit.