A vidéki gasztronómiáé a jövő!
November 13. 17:17
Márciusban kapott Michelin-csillagot, áprilisban már el is ment a Tantiból Pesti István séf, akinek elege lett Budapestből. Átvette a tatai Platán éttermet, mert szerinte a vidéki gasztronómiáé a jövő, és a Michelin-csillag már egyáltalán nem motiválja.
A tavasszal Michelin csillagot kapott Tanti tulajdonosai úgy gondolták, hogy most hogy megvan a csillag, eljött a kánaán, és itt hónapok alatt dőlni fog a pénz - mondta Pesti István az Indexnek.
Szóval ő inkább Tatára ment, ahol saját kertészetük lesz, állatot fognak tartatni és lesznek saját halaik is, tehát teljesen saját alapanyagokkal fognak dolgozni. Budapestben az zavarja, hogy roppant belterjes lett a gasztronómia világa.
„Kevés itthon jó szakember, nincs itthon jó szakács képzés, mégis folyamatosan nyílnak a helyek. Ez nem fenntartható, kicsit megálltak a dolgok szerintem, miközben sokan még mindig csak pénztermelő egységnek tekintik a vendéglátást. A vendég meg csak azt fogja érezni, hogy valami nem működik, és szép lassan a dolog meghal.” - festett borús képet Pesti.