Badacsony Budapesten jubilált
április 11. 11:17
A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig, a friss tételektől a muzeális borokig - Badacsony ismét Budapesten járt.
A Badacsonyi Borvidék immár hagyományosan, idén hatodik alkalommal hozta el válogatott borait az impozáns New York Palotába. A 29 badacsonyi borászat mellett a helyi sajt- és aszaltgyümölcs-készítő mesterek termékeit is megkóstolhatták a látogatók április 5-én.
Az idei rendezvény különlegességét a muzeális borok bemutatása jelentette. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” címet. „A 30 éves jubileum kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén pincéink rejtett kincseit, többek között muzeális borokat mutatunk be” – mondta Váli Péter elnökségi tag, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről.
Az idei rendezvényen a borvidék válogatott, forgalomban lévő borai mellett a teltházas mesterkurzusok kínálatak további élményeket. Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója címmel a muzeális badacsonyi borokat ismertette. A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigio-ig... előadást Sánta Zoltán WSET CE, DipWSET (AIWS), borakadémikus vezette.
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület rendezvénye rekordszámú szakmai vendéget és borkedvelő látogatót vonzott.
A rendezvényen készült fényképek itt érhetők el.