Bemutatta legújabb sörét a békésszentandrási főzde
Július 22. 16:40
A Szent András Sörfőzde bemutatta a hagyományos bajor típusú búzasörét, amelyet Napkincsnek kereszteltek el. A termék Pekár Mihály, a Szent András Sörfőzde sörfőzőmesterének és Kelemen Ottó, a Házisörfőzők Nemzetközi Versenye Grand Prix díjasának koprodukciójával készült.
A Napkincs a világ egyik legjobb búzaélesztője, a WLP300 mellett búzamaláta, pilseni maláta, melanoidin maláta, valamint hallertau perle és magnum komlók felhasználásával készült. A „Sol Invictus”, azaz „A legyőzhetetlen nap” jelmondattal bemutatott 4,9%-os alkoholfokú búzasört a Legfelsőbb Beeróságon kóstolhatta meg elsőként a sörbemutató közönsége - írja az Élelmiszeronline.hu.
„A koncepció az volt, hogy készítsünk egy olyan búzasört, ami újat mutat, ugyanakkor illeszkedik a békésszentandrási hagyományokhoz is. A receptúránkban az volt a csavar, hogy nincs benne csavar: így született meg ez a nagyon finom, egyszerű, de mégis tökéletes búzasör” – fogalmazott a bemutatón Kelemen Ottó. „A búzasör lelke az élesztő. Részben ennek is köszönhető, hogy a Napkincs olyan búzasör lett, amilyet a budapesti sörértő közönség korábban biztosan nem kóstolt”.