Borászként is megállja a helyét a Michelin-csillagos étterem head sommelier-je
Február 04. 14:17
Gervai János a Michelin-csillagos Onyx étterem head sommelier-je, de 2012 óta saját bort is készít. A Gervai Pice 2015-ben 2,3 hektárosra nőtte ki magát, ahol a fiatal borász jelenleg a sauvignon blanc, a zöldveltelini és a szürkebarát fajtákkal fogllakozik. A Borrajongó.blog.hu az etyeki birtokra látogatott:
„Gervai János bevallása szerint mind a szőlőben, mind a pincében folyamatosan tanul, ezzel párhuzamosan minden évben igyekszik egyre magasabbra tenni a mércét. Célja a lehető legtisztább és legkoncentráltabb, fenolosan is megfelelően érettségben szüretelt alapanyagból nem csupán tiszta és jól iható, de komplex bor palackba zárása. A borok acéltartályban, fajélesztővel erjednek, a 2015-ös évjáratból származó szürkebarát már kap egy kis hordós érlelést is.
Sauvignon Blanc 2014
Tiszta, vonzó, jól definiált sauvignon blanc illat: egres, zöld gyümölcsök, zöldfűszerek. Lüktető savai jó tartást adnak, íze intenzív, a korty jól betölti a szájat és hosszan ki is tart. Lédús citrusok, lime, egres, fehér húsú gyümölcsök, zöldbors, zöldfűszerek..., valahol egy óvilági és egy hűvösebb újvilági sauvignon blanc határán egyensúlyozik. Az egyik legjobb etyeki bor, amit eddig kóstoltam a fajtából, de valószínűleg komolyabb mezőnyben sem vallana szégyent.”
Tiszta, vonzó, jól definiált sauvignon blanc illat: egres, zöld gyümölcsök, zöldfűszerek. Lüktető savai jó tartást adnak, íze intenzív, a korty jól betölti a szájat és hosszan ki is tart. Lédús citrusok, lime, egres, fehér húsú gyümölcsök, zöldbors, zöldfűszerek..., valahol egy óvilági és egy hűvösebb újvilági sauvignon blanc határán egyensúlyozik. Az egyik legjobb etyeki bor, amit eddig kóstoltam a fajtából, de valószínűleg komolyabb mezőnyben sem vallana szégyent.”
A teljes beszámolót itt tudod elolvasni!