Fröccs

Dúzsi Tamás: "Nem szabad föladni."

Március 24. 10:00
Dúzsi Tamás 2011-es Görögszó elnevezésű vörösbora bizonyult a legjobbnak a párizsi Vinalies Internationales versenyen. A nemzetközi megmérettetést 21. alaklommal bonyolították le, de magyar bor még ilyen sikert soha nem ért el. Így nem csoda, ha nemcsak a szaksajtó figyelt fel a 2014-es Év Bortermelőjének munkásságára. A március 19-én megjelenő Heti Válaszban nagyinterjút készítettek Dúzsi Tamással, amelynek egy részletét ide kattintva elolvashatjátok.

Rengeteg bor fogy Húsvétkor

Március 24. 07:07
Karácsony után Húsvétkor isszuk a legtöbbet. Ebben az időszakban akár kétszer több palackot is megvásárolunk egy átlagos hétvégéhez képest. Ez a Varga Pincészet közleményében olvasható, amit hétfőn juttattak el lapunkhoz. 
 
A cég kutatása szerint a borfogyasztók között az édesebb (édes, félédes) fajták szélesebb körben elterjedtek. A száraz bort fogyasztják a legkevesebben (56%). A vörösbor a legelterjedtebb (86%), ezt kevéssel követi a fehér, de a fogyasztás gyakorisága a vörösbor esetében messze a legmagasabb. A rosé a többinél kevésbé elterjedt, a kérdezettek alig 60%-a fogyasztja. A legtöbben (53%) havonta néhány (1-3) alkalommal isznak csak bort, a borfogyasztók negyede heti rendszerességgel, míg egy kisebb csoportjuk (13%) naponta fogyaszt bort. A férfiak gyakrabban isznak bort, mint a nők, a napi fogyasztók leginkább férfiak.

Ezt kell tenned, hogy megelőzd a betegségeket!

Március 23. 20:11
Legalábbis a somlóiak ezt ajánlják. A napfény és a tiszta levegő jótékony hatásai együttesen érvényesülnek a teraszon.

Günzer Tamás Pincészetének sikere a Média Bora választáson

Március 23. 17:02
2015. március 18-án Egerben került megrendezésre A Média Bora 2015 rendezvény, ahol kiváló eredményeket ért el Günzer Tamás Pincészete. A 2011-es évjáratú Mátyás Cuvée-je a Média Bora lett vörösbor kategóriában. A 2011-es évjáratú Bocor Cabernet Franc bora aranyérem minősítést ért el.

Egy darab mennyország Erdőbényén Turjánéknál

Március 23. 14:26
Egy különleges pincészethez látogatott el Ripka Gergely a Tokaji borvidéken. Erdőbényén lakik egy házaspár, akiknek felmenői kádárok voltak, ők pedig borkészítésre adták a fejüket.
 
"Egyértelműen modern, tiszta stílus jegyében készítik boraikat hangulatosan felújított, panorámás vendégházuk alatt." -írja a Táncoló Medve blogbejegyzésében. A kóstolt borokról itt találjátok a leírásokat.

Mészáros Gabriella a tokaji borokról

Március 23. 12:40
Mészáros Gabriella, a Borkolégium szakértője a Klub Rádióban beszélt a tokaji borokról, és arról, mitől olyan különlegesek ezek a borok.
 
...

Csúnyán átverte a csapos a sörkóstolókat

Március 22. 20:26
A lenti videóban egy brooklyni bárt bekameráznak, majd a csapos Budweiser sört kínálgatja, úgy beállítva, hogy egy különleges „kézműves sör” lenne, amit bükkfahordóban érlelnek, stb. A kóstolók persze roppantul értenek a dologhoz, és érezni vélik a kölünleges illat- és ízjegyeket. Persze aztán a végén lelepleződik a dolog. Ugye mondanunk sem kell, hogy a videót a Budweiser készítette? A találat pedig az Élelmiszer.hu-é.