Fröccs

Egy könnyű villányi bordó blend

Január 19. 16:45
A Nobilis Borblog Günzer Tamás Bocor küvéjét kóstolta, ami úgy tűnik jó választás lehet a könnyedebb villányi borok kedvelőinek. „Mély, intenzív rubin szín, intenzív fekete bogyó gyümölcsös illat, kissé fás, fanyar és erőteljesebb fűszeres jegyek, egy kis csoki” - írják

Nagyot szól a Csobánci Bormanufaktúra pinot noirja

Január 19. 13:19
Magyarországon még erőteljesen keresik a borászok a pinot noir helyét, karakterét és stílusát. Most egy burgundi stílust idéző bort kóstoltunk a Csobánci Bormanufaktúrától, mégpedig a Köveshegyi-dűlőből. Nekünk nagyon tetszett - írja a Metropol.hu

A ProWein szakkiállításon is kiemelt figyelmet kap a magyar borászat!

Január 19. 12:00
Korábban írtunk róla, hogy a franciaországi Les Citadelles du Vin borverseny fókuszában a magyar borok lesznek, de úgy tűnik egy másik külföldi rendezvényen is kitüntetett figyelmet kapnak majd! A Budavári Borfesztivál Facebook oldala arról számol be, hogy hightech kóstolózóna, 14 mesterkurzus és workshop és a legmenőbb szakértők fognak a magyar borokkal foglalkozni a ProWein szakkiállításon.

Kíváncsi vagy egy szicíliai szüretre?

Január 19. 09:43
Passopisciaro az Etna lábainál található kisváros, ahol minden a gasztriómiáról és a szőlőről szól. A vulkáni területen elhelyezkedő pincészetek közül, és nem mellesleg Szicíliában is, az egyik leghíresebb a Franchetti Vini. Hogyan néz ki egy szüret ezen a csodálatos tájon? Megnézhetitek a következő videón, melyet maga a birtok készített 2014-ben.
 

10 Szepsy-bor vasárnapra

Január 18. 12:36
10 Szepsy-bor vasárnapra
 
Szepsy Istvánt körülveszi valamiféle megnyugtató energia. Jönnek a szebbnél szebbnek mutatkozó borok is egymás után, közben egyszer csak órák teltek már el... S míg a mondanivaló, a konkrét üzenet lecsapódik, akár napok is eltelhetnek. Valahogy így van ez Szepsy Istvánnál, koreográfia és kínos modor nélkül. A mesternél a Táncoló Medve járt kóstolón.

Mi várható a gasztronómiában 2015-ben?

Január 18. 08:27
A hvg.hu-n megjelent egy gasztronómiai trendet boncolgató cikk. A 2015-ös előrejelzés egy része 1300 amerikai séf megkérdezésével készült el. Melyből kiderült, hogy idén is fontosak lesznek a helyi, egészséges és természetes alapanyagok. Az írásban kifejtik még a blogok és portálok jelentőségét, valamint az elkészítési eljársok trendjének alakulását is.