Koch borokat kóstolt Bock József és csapata Borotán. Kevesen tudják, de a villányi mester, Bock József, és a hajós-bajai borvidéki elnök, Koch Csaba már évek óta szoros együttműködésben dolgzik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségében.
A kapcsolat azonban több, mint formális. A múlt héten a barátai által csak Bokszinak becézett Bock József és borbirodalmának legénysége ellátogatott Borotára, hogy személyesen is megismerjék a tavaly az Év Pincészete kitüntetéssel is elismert Koch Borászat pincéjének kincseit. Bock Józsefnek a friss hajós-bajai cserszegi fűszeres, az Irsai olivér, a 2009-es késői szüretelésű chardonnay és a Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique tetszett legjobban.
Koch Csaba a Villányi Borvidéken is készít borokat, méghozzá a kiváló fekvésű diósviszlói Imrevölgyben lévő dűlőkről. Bock József csapata több, mint kíváncsian fogadta a "hazai" rozét és a prémium borokat, köztük a 2011-es Villányi Cabernet Sauvignon Prémiumot, ami tavaly a befolyásos International Wine Challenge borversenyen 94 pontot kapott. A látogatás végén Bock József sok szeretettel meghívta a Koch borászat dolgozóit Villányba, a Bock Pincészetbe. Bock József és Koch Csaba a 2015 májusában induló Nemzeti Bor Maraton szervezésében is közösen munkálkodnak a kiváló magyar borok népszerűsítésén.