"Valami speciális cucc - pezsgő Magyaroroszágról." Így kezdi a posztját Shiba Sommelier, a new yorki "borszakértő kutya", aki nagyon megkedvelte a Királyudvar 2009-es pezsgőjét, adott is rá öt csontot az ötből! :)
December 8-án mutatták be a Pezsgő- és Aszúkiválóságok Könyvét a Földművelésügyi Minisztériumban. A Királyudvar 2009-es Henye Tokaji Pezsgője egyedüliként az ötcsillagos minősítést érte el pezsgő kategóriában. Míg a legjobb aszúk a Balassa Bor, Dobogó Pincészet, Hudácskó Pincészet, Királyudvar és Pelle Pince borai lettek.
Van egy kis kézügyessége és kevés a pénze? Süsse meg az ajándékokat! Egy listába szedtünk össze rengeteg ehető ajándékot, amelyekhez receptet, leírást is adunk - írják.
November utolsó péntekjén Tokaj-Hegyalja egy alig ismert arcát prezentálta egy alig ismert sárospataki kezdőborász. A Mikszáth téri Lumen poharaiban az underground elegancia és az öregedő motoros nők váltották egymást - a Mandiner beszámolója itt olvasható.
Balassa István szerint az elmúlt 15 évben összegyűjtött tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző termőhelyek azonos fajta és borkészítési eljárás esetén is eltérő ízvilágot eredményeznek a borokban. Ennek demonstrálására érdekében végzett kísérlete többek között a napokban forgalomba kerülő borcsomagjában öltött testet. Erre tovább!