Ezentúl frissen csapolt sört is ihatunk a repülőkön
Július 09. 08:32
A KLM légitársaság legújabb innovációja nem az utastérrel vagy a poggyászokkal kapcsolatos, hanem az italokkal: ugyanis frissen csapolt sört ihatunk a fedélzeten. A Heinekennel közösen, éveken át kísérleteztek a magasban történő csapolással - írja a Vinepair.
Edwin Griffioen, a Heineken cég fejlesztésekért felelős vezetője szerint mivel a légnyomás alacsonyabb a magasban, ezért igazából fent csak hab jönne a csapból. Végül - talán mivel ők is annyira szeretik a sört - megtalálták a megoldást.
A probléma ugyanis az volt, hogy egy hordó sörnek, a hűtőrendszernek és a kompresszornak is mind be kellett férnie az ételhordó kocsiba. Egy megoldás volt csak, így ha fájdalommal járt is, de elhagyták a hűtőrendszert.
A hordók ezért speciális formában, és 5 fokos hőmérsékleten érkeznek a gépekre, ráadásul sikerült úgy beállítani a csap átmérőjét hogy az a légnyomással megfelelően működjön - így pontosan olyan sört kaphatunk fent, mint lent.