Last minute farsangi fánk ötlet
Február 17. 19:00
A holnapi nappal lezárul a farsangi időszak, aminek az egyik jelképes étele a fánk. Itt egy gyors recept, amit még ma este összedobhatsz. Ne feldkezz meg a hozzá illő borról sem! Ajánlatunk egy kései szüretelésű tokaji édesbor.
Almás túrófánt (by Nosalty)
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg finomliszt
- 2 kis db alma
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott ek vaníliás cukor (házi)
- 3 db tojás
- 1 db citrom (reszelt héja és leve)
- 1 csipet só
- 1 ek rum
- 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítés:
- A túrót villával összenyomkodjuk, és belereszeljük egy kisebb citrom reszelt héját.
- Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belefacsarjuk a citrom levét.
- Összekeverjük a túrót a reszelt almával, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk. Hozzáadunk egy ek rumot, egy csipet sót, és alaposan összekeverjük. Sütés előtt fél óráig pihentetjük.
- Az olajat felforrósítjuk, és kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a tésztából. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a külseje gyorsan megsül, belül pedig nyers maradhat a tészta. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept a Nosalty.hu oldalról származik. Jó étvágyat!