Fröccs

Fagyimúzeum nyílt New Yorkban

Július 31. 09:52
Ehető héliumos lufik, műanyag dekorálócukorral feltöltött medence, csokoládékamra és megannyi hűvös nyalánkság várja a látogatókat a pénteken megnyílt New York-i Fagyimúzeumban.
 
Az augusztus 31-ig látogatható tárlat első terme egyebek között gyümölcsös gabonapehellyel, mályvacukorral és citromhéjjal megszórt fagylaltkóstolót kínál, a következő állomáson héliummal töltött, ehető léggömbök sorakoznak.
 
A délután 3 óráig ingyenesen, utána 18 dolláros belépődíj ellenében látogatható múzeum legizgalmasabb látványossága egy csaknem ötezer kilogrammnyi színes, műanyag dekorcukorral megtöltött medence, amelybe bárki bátran alámerülhet.
 
Az ideiglenes múzeum alapítói, Maryellis Bunn, akinek gyermekkori álma volt elmerülni egy színes cukorkákkal teli medencében, és Manish Vora szerint több mint harminc művész készített fagylalttémájú műalkotásokat a kiállítás számára.
 
A Csokoládékamrában csokiszökőkút és ingyen édesség várja a kakaóbabdarabok között egyensúlyozó látogatókat, akik babzsákfotelekben elmerülve nézhetnek meg egy étvágygerjesztő kisfilmet a csokoládéról.
 
A TinderLand elnevezésű játszótéren fagylaltgombócok inspirálta eszközök sorakoznak és egy mobiltelefon-alkalmazás révén a látogatók azt is megtudhatják, hogy "milyen ízűek lennének" fagylaltként.
 
A múzeum rezidens fagylaltkészítője, Irwin Adam remekművei mellett a látogatók minden héten a város valamelyik kedvenc fagylaltozójából származó finomságok közül válogathatnak a rendhagyó tárlaton.
(MTI)

Juhfarkok versengenek ma a Somlón

Július 30. 14:49
Második alkalommal rendezi meg a Somló és Környéke Borút Egyesület a Somlói Juhfark Borversenyt szombaton Somlóvásárhelyen.
A Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége szakmai közreműködésével rendezett versenyre 21 termelő 39 juhfark borral nevezett - mondta el Tóth Péter, a hegyközség hegybírója.
 
A versenyen csak a Nagy-Somlói Borvidéken termelt szőlőből készült, címkével ellátott 2011-2015 közti évjáratú borokkal lehetett indulni. A zsűri elnöke Pásti György, a Szent István Egyetem borászati tanszékének munkatársa lesz - mondta a hegybíró.
 
A Fazekas Pincészet somlóvásárhelyi palackozó üzemében rendezett szombati verseny előtt a V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke mond köszöntőt, utána pedig hungarikumokról szóló filmet vetítenek, majd a fröccs és a szikvíz történetét mutatják be. A borverseny 11 órakor kezdődik, az eredményhirdetést délután háromkor tartják.
(MTI)

Így hűtsd le az italod egy pillanat alatt!

Július 30. 11:00
Nyáron nem egyszer járhatunk úgy, hogy a kitöltött borról a nagy beszélgetések közepette elfeledkezünk, és már csak arra eszmélünk fel, hogy az ideális hőmérsékletet már messze meghaladta a bor. 
Ezt egy egyszerű trükkel tudjuk orvosolni, csupán pár szem fagyasztott gyümölcs kell hozzá, és már kész is az italunk. 

Az alábbi infografika segít nekünk kiigazodni abba, hogy melyik borhoz melyik gyümölcs passzol.
 

Ez már biztos: elmúlik a tikkasztó meleg

Július 30. 08:45
Épp valamikor vasárnap este...
 
Szombaton még a többórás júliusi napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, frissítő zápor, zivatar inkább csak az Északi-középhegység térségében lehet. Mérsékelt marad a szél. 28 és 33 fok közötti hőségre van kilátás - írja a Köpönyeg.hu.
 
Vasárnap is lehet zápor és még marad a tikkasztó meleg: 30-36 fokos értékekkel, de hétfőre mérséklődik, keddre több helyen megszűnik a hőség, felfrissül a levegő. 

Megújul idén a korábbi Népszabadság Top100 borajánló

Július 29. 14:42
A korábban a Népszabadság nevével fémjelzett, idén megújuló Top 100 Bor magazin 2016 őszén is az év legjobb hazai borait és leginkább figyelemre méltó szakembereit mutatja be.
 
Debütálásához pedig mi adhatna jobb keretet, mint az Olaszrizling Október Nagykóstoló?
 
És már Facebook esemény is van. Ha érdekelnek a legjobbak, csatlakozz, és kövesd az eseményeket itt!

Jamie Oliver szerint a budapesti volt a legjobb idei étteremnyitás

Július 29. 11:50
Jamie Oliver szerint a budapesti volt a legjobb idei étteremnyitás
 
És ezért még díjatzta is Zsidai Zoltán Roy-t, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetőjét.
 
Londonban hirdették ki szerda este az Év Éttermi Nyitása Díjat a Jamie Oliver Groupon belül. A díjat egyöntetű szavazattal idén a Budavári Jamie’s Italian kapta, megelőzve olyan országokat, mint India, Szingapúr, Hong-Kong, Hollandia, Cyprus, Kanada és Brazília - írja a Szeretlekmagyarország.hu.
 
A díjjal párhuzamosan kihirdették azt is, hogy a budapesti étterem a világ 5 leglátogatottabb Jamie’s Italian étterme között van.

Itt a vég: pokémon ízű fagyi...

Július 29. 10:18
Az alábbi fotót nem tudjuk hol lőtték, de úgy tűnik végleg leáldozott a hupikék törpikék ízű fagyiknak. Apropó, tudjátok mi az, ami még a Pokémon GO-nál is nagyobb királyság?
 
 
Itt a vég: pokémon ízű fagyi...
(Via)