A szőlőben:
Hűvösebb éghajlatú területek keresése
Sűrűbb ültetvények, magasabb tőkeszám
Újratelepítés kisebb növekedési erélyű, kevésbé életerős klónokkal és alanyokkal
Más fajták telepítése
A hozam növelése
Az öntözés visszafogása
A lombozat kezelése
Vegyszeres permetezés
Éjszakai szüret, főleg kékszőlőnél
Korábbi szüret
A pincében:
Fajélesztők
Természetes élesztők
Az erjesztés sebessége
Nyitott erjesztő kádak
Fordított ozmózis (fordított irányú szűrési eljárás a kész borban)
Spinning cone (az elv a centrifugális erőn és a vákuumon alapul)
Mustszellőztetés
Vazelin technológia
Az ultraszűrés és a fordított ozmózis kombinációja az alkohol csökkentése érdekében.
Vízhozzáadás
Posted by Somlói Vándor Pince on 2015. március 25.
A legjobb street food helyek:
Győztes Funky Pho, de a listán szerepel még A Séf utcája, a Bors GasztroBár, a Gyradiko, a Komachi, a Padron, a Pesti Burger és Bár, a Pista bá', a Pizza Me és a Zing.
Az Év Ifjú Séftehetsége díjat – amelyet a 30 év alattiak érdemelhetnek ki – a Fricska Gasztropub két fiatal séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs vehette át.
Az Év Legprogresszívebb Konyhája az Olimpia lett.
Az Év Termelője Díját Baumgartner Zsolt (mangalicasonka), Csóll Péter (Stühmer Csokoládé) és Szomor Dezső (szürkemarha-szalámi) kapta.
Az esemény beszámolóját a Dining Giude oldalán olvashatjátok.