Íme a legjobbak listája a Gault&Millau szerint
November 19. 16:26
November 19-től már kapható a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem és borkalauza, amelyet abobim szaértők értékelése alapján állítottak össze. Íme a legjobbak:
- Az év étterme az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
- Az év borászata a Heimann Családi Birtok
- Az év konyhafőnöke Lőrincz György (Babel)
- Az év étteremtulajdonosa Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
- Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar
- Az év kisvendéglője a Fricska Gasztropub
- A vidék étterme az Anyukám mondta (Encs),
- Az alternatív vendéglátás 2016 elismerést pedig a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapták
A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. Molnár B. Tamás, a kalauz főszerkesztője az Origonak elmondta, hogy idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra című fejezet, amely ajánlásokat tartalmaz a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők, illetve a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.