A farsangi időszakban a húsoké és a fánkoké a főszerep. Még február 18-ig van alkalmunk elkészíteni a húsból készült ételeket. A Nosalty összegyűjtött pár receptet, amik ilyenkor nem hiányozhatnak a heti menünkből.
Japánban, Aomori városában készítik azt a furcsa italt, aminek Jats Takkola a neve, és valójában fokhagymás kóla. A Hír.ma azt írja, hogy az előző hónapban kezdték el árusítani a terméket. A környéken létezik fokhagymás jégkrém és sör is.
Az Origo cikkjében megjósolta, hogy az idei nyáron mi lesz az alkoholtrend. A habzó és rozé borok mellett, ami nem megleő a listán szerepel a spanyol cava, a természetes borok, a kézműves sörök és a gin is. A végeredmény majd augusztusban kiderül.
A nálunk is vetített „Hogyan készül” sorozatnak ezt az epizódját évekkel ezelőtt forgatták, de az ismétlés a tudás atyja. Ezúttal a Nosalty szedte elő. Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!
Hosszú telet jósoltak az állatkerti barnamedvék a hétfő délelőtti medveárnyék-észlelésen a Fővárosi Állat- és Növénykertben. :(
A rendezvényen több száz óvodás és kisiskolás volt kíváncsi Vali és Defoe, a két szíriai barnamedve jóslatára. Az állatok délelőtt jöttek ki a Nagyszikla belsejében lévő barlangból a kifutóra, így a napsütésben azonnal meglátták az árnyékukat. Ez a népi időjóslás hagyományai szerint azt jelenti, hogy hosszan elhúzódó tél várható.
A budapesti állatkertben minden évben megszervezik a medveárnyék-észlelést, így arra vonatkozóan is van statisztika, hogy az előrejelzésnek ez a módja mennyire megbízható. Tavaly például sikeresen jósoltak a medvék, de a 2013-as évről ez nem mondható el: a medvéknek akkor nem volt árnyékuk, azaz rövid télnek kellett volna lennie, a valóságban viszont még március közepén is jelentős mennyiségű hó hullott.
Ellepte a hó a Nagy Egedet. De Kovács Nimród nem is akármilyen szögből mutatja meg a gyönyörű tájat. A pincészet facebook oldalán tették közzé a különleges légifelvételeket.